22_03_29_erdmost_nincskep

Most kölcsönözzön társasjátékot a könyvtárból

22_03_29_erdmost_nincskep

Most kölcsönözzön társasjátékot a könyvtárból

A nyári zárás miatt a szokásos két hétnél hosszabb ideig lehet nálunk egy-egy izgalmas játék.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Augusztus 7-én megkezdődik a nyári szünet a felnőtt- és a gyermekkönyvtárban. A Hivatalnok utcai épületek augusztus 20-áig zárva tartanak, ahogy a Parkvárosi Fiókkönyvtár, a Jószomszédság Könyvtára és  Zenei Könyvtár is. Ez idő alatt a kisebb karbantartásokra is sor kerül.

„Nyáron mindig visszaesik egy kicsit a forgalom, június-júliusban érződik, hogy vakáció van, de zárás előtt ismét többen jönnek, sőt, mondhatni, megrohamoznak az olvasnivalóért. Nyári szünet után is nagy a forgalmunk, hiszen addigra elolvassák a kölcsönzött könyveket”  – tudtuk meg Sirhánné Varga Lilla igazgatóhelyettestől.

 

Nyáron a (súlyra is) könnyebb olvasmányokat keresik

Mindenki a saját igénye, ízlése szerint választ könyvet nyáron is, de azért a könnyebb, színesebb, gördülékenyebb stílusú olvasmányok népszerűbbek ilyenkor. Arra is figyelnek ilyenkor az olvasók, hogy a választott könyv ne legyen vaskos, súlyos, ne foglaljon nagy helyet a bőröndben, strandtáskában.

Télen-nyáron nagy sláger a társasjáték, sőt,  a vakáció idején tovább nőtt a kereslet a társasok iránt. „A nyári zárás előtt meglepő mértékben megugrott a beiratkozók száma, a felnőttkönyvtárban a társasok, a gyermekkönyvtárban az olvasási kihívás miatt. Érdemes egyébként most társasjátékot kivinni, hiszen csak augusztus 20-a után kell visszahozni, tehát a két hetes kölcsönzési idő – mert  társasoknál csak ennyi, nem pedig egy hónap – most hosszabb lehet. Bár sokat kivettek, bőven van még mit kölcsönözni” – mondta Lilla.

A társasjáték-kölcsönzés egyre népszerűbb szolgáltatása a könyvtárnak (archív fotó)

Azt is elárulta, melyik a legnépszerűbb társasjátékuk – ez pedig az Azul. Kezdetektől viszik, alig van bent. „Ezt is figyelembe vesszük az új rendeléseknél. Merthogy folyamatosan bővítjük a társasjáték-kínálatot, és lesznek meglepetések az év hátralévő részében is. Minden kölcsönzői visszajelzésnek nagyon örülünk, és igyekszünk az alapján választani, hogy milyen igények érkeznek hozzánk” – zárta szavait az igazgatóhelyettes.

Természetesen nemcsak a társasjátékok, hanem a könyvek és a programok tekintetében is számíthatunk újdonságokra szeptemberben, érdemes figyelni a könyvtár honlapját.

Fotó: ÉrdMost archív, Domonkos Bálint, Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email