klimabarat_park_2

Vasárnap ismét takarítják a Klímabarát parkot

klimabarat_park_2

Vasárnap ismét takarítják a Klímabarát parkot

Lelkesedés, kéziszerszám, kesztyű és innivaló. Ha ez megvan, akkor ön is bátran csatlakozhat a környezetszépítő eseményhez.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy arról ÉrdMost is többször beszámolt, Érden, a Darukezelő utca 1-es szám alatti területen úgynevezett Klímabarát Parkot alakítottak ki az elmúlt években.

Ez a park természetes, nem környezetterhelő anyagokból épült, az eredeti természetes környezet megóvásával. Hűsítő zónaként kiemelten életminőség-javító helyszín a városi környezetben. Segít megvédeni, óvni az itt élő állatokat, sün-otthonok, darázsgarázsok, gyíkvárak, békabarlangok, madárodúk, etetők, itatók telepítésével és fenntartásával.

A park létrehozásában nagy szerepet vállaló Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület immár többedik alkalommal szervez takarító, állapotjavító rendezvényt a város felső-parkvárosi részén található területre. A programhoz bárki csatlakozhat, akinek ideje és kedve van ehhez a zöldítő tevékenységhez.

A szervezők célja, hogy a karbantartás mellett a LevenDuna túraútvonal kiindulási pontján előkészítsék az információs táblák helyét, alapját is.

Mint írják, az egyesület ugyan nem gazdája, vagy üzemeltetője a parknak, mégis elkötelezettek abban, hogy megőrizzék és lépéseket tegyenek – az eredeti célkitűzésnek megfelelően – egy egyedülálló városi zöld park létrehozásáért.

A közösségi munka július 23-án vasárnap 9 óra 30 perckor kezdődik. Ha valaki szeretne csatlakozni, akkor elsősorban lelkesedésre, kéziszerszámokra, kesztyűre és innivalóra lesz szüksége – olvashatjuk a meghívóban.

Fotó: Facebook/Érd Első Klímabarát Parkja

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email