bilincs_webp_police.hu

Közel 170 millió forintos kárt okoztak a gyanúsítottak

bilincs_webp_police.hu

Közel 170 millió forintos kárt okoztak a gyanúsítottak

Családi házak megépítésére kötöttek szerződéseket, de a teljesítés nem állt szándékukban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sorra érkeztek csalásról szóló bejelentések az érdi rendőrkökhöz 2019 áprilisától, bár a helyszínek eltértek, a tartalom és az építési vállalkozó azonban nem – írja hivatalos oldalán a rendőrség.

A megbízók otthont szerettek volna maguknak, ezért egy megbízhatónak vélt kivitelezőt kerestek. Egy idő után azonban rá kellett döbbenniük:

„A munka nem az egyezség szerint haladt. Se beköltözni nem tudtak, se a pénzüket nem kapták vissza.”

2017. június és 2019. november között id. M. István és fia építőipari vállalkozás keretében családi házak teljes körű kivitelezésére kötöttek többmilliós szerződéseket. A gond a kitalált és felépített projekttel „csak” annyi volt, hogy az építőipari tevékenységhez sem megfelelő szakértelemmel, sem anyagi hátérrel, sem munkaeszközökkel nem rendelkeztek, a szerződésszerű teljesítés eszük ágában sem volt.

„Közel 25 embert semmiztek ki és csaptak be, áldozataiknak 165 874 336 forint kárt okoztak.”

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is bűnügyi felügyeletben lévő id. M. István és fia, illetve a szabadlábon védekező R. Barbara és H.-né M. Györgyi ellen a többrendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének, többrendbeli, hamis magánokirat felhasználása vétségének gyanúja maitt, míg ötödik, más ügyből jogerős szabadságvesztését töltő társukkal, R. Gergellyel szemben egyrendbeli, jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Az érdi nyomozók iratok, cégkivonatok, banki szerződések, pénzátutalási dokumentációk, építésügyi iratok, földhivatali tulajdonlapok, vállalkozói szerződések, megbízási szerződések, teljesítésigazolások, pénzátvételi igazolások, szakértői vélemények garmadáját gyűjtötték be.

Az ügyet vizsgáló főtörzszászlós 1491 napon keresztül gyarapította az akta tartalmát, így egy 80 kilós „irathegyet” kellett eljuttatni az ügyészségre. Minden bizonyítékot össze kellett szednie a gyanú erősítéséhez és a vádképességhez, ezért munkáját Pest vármegye rendőrfőkapitánya dicsérettel és jutalommal ismerte el.

 

fotó: police.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email