Így néz ki a csütörtök éjjel leégett ház

Leégett a háza, összeomlott az érdi kétgyermekes édesanya

Így néz ki a csütörtök éjjel leégett ház

Leégett a háza, összeomlott az érdi kétgyermekes édesanya

Arra ébredt Adrienn, hogy pattogva ég a tető a feje fölött.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy pillanat alatt összeomlott az élete a Cserhalmi utcában élő Csatlós Adriennek. A kétgyermekes édesanya és öccse, Dávid 1 hónapja végzett a családi házuk tetőtérének felújításával, amikor megtörtént a baj.

„Csütörtök hajnalban arra riadtam, hogy ég a fejem fölött a ház – idézte fel a történteket sírástól elcsukló hangon a kétgyermekes édesanya. – Hallottam, amint ropog a tűz a fejem fölött. Sose felejtem el: kiléptem a teraszra és megpillantottam a lángokat. Ahogy voltam, mezítláb felszaladtam az emeletre, közben nem értettem, hogy gázolhatok a meleg vízben. Csak később jöttem rá, hogy a bojlerből folyhatott ki a víz.”

Isteni szerencse, hogy épp nem aludt senki ebben a szobában

Az édesanya leszaladt, egy műanyag lavórba vizet engedett, azt vitte föl, hogy eloltsa a tüzet. De a 4 méteres lángokkal szemben esélye sem volt. Szerencsére Adrienn két lánya nem volt otthon. Közben szirénázva megérkeztek a rendőrök, majd a mentők ellátták Adrienn megégett lábát. Sokkos állapotban nézte, ahogy 30 tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat.

A tetőt így sem tudták megmenteni, ráadásul a földszinti lakótér is lakhatatlanná vált, az oltáshoz használt víz tönkretette. Ahogy megvirradt, a napfényben borzalmas látvány tárult elé: üszkös, kormos gerendák meredeztek az égnek. A teljes felső szint bútorokkal együtt porig égett, mindent belepett a csípős füst szaga.

Ahogy az egész tetőteret, úgy a fürdőszobát is a közelmúltban újították fel

„Hajnalban sírva hívott a nővérem, hogy ég a ház, jönnek a tűzoltók. Mondtam neki, hogy önts rá egy vödör vizet, de akkor már az egész tető lángokban állt – vette át a szót Adrienn öccse, Dávid. – Elképesztő volt, ahogy a tűzoltók órákon át megállás nélkül dolgoztak, oltották a tüzet. És így sem tudták megmenteni a házunkat. Erre a bajra felkészülni sem lehet. De nem haragszom a sorsra, csak annak örülök, hogy a nővéremnek, és a lányainak nem lett baja. Az a fontos, hogy mindenki életben van.”

Ahogy megvirradt, a napfényben borzalmas látvány tárult Dávidék elé: üszkös, kormos gerendák meredeztek az égnek

A végzetes baj idején éppen óriási vihar tombolt Érden, egy villám a szomszéd telkén álló fába csapott. Adrienn és Dávid úgy véli, talán a villám egyik ága csaphatott házukba.  Akárhogy is történt, biztosításuk nem volt, segítség nélkül pedig nem tudják újraépíteni az otthonukat, aminek a költségét 15-20 millió forintra saccolják.

Azok a jóérzésű emberek, akik pénzzel támogatnák a bajbajutott családot, a K&H 10403758-86755656-51881009 számlaszámra utalhatnak. A közlemény rovatba írják be: Csatlós Adrienn részére.

Fotó: ÉrdMost/Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email