stefano_bottoni_orban

Ez a könyv segíthet abban, hogy meghaladjuk Orbán rendszerét

stefano_bottoni_orban

Ez a könyv segíthet abban, hogy meghaladjuk Orbán rendszerét

Stefano Bottoni történész lerántja a leplet legújabb könyvében Orbán Viktor Magyarországáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Május végén jelent meg 5000 példányban, de már június közepén a második kiadását nyomták ugyanennyiben. Bár idehaza egyetlen kiadó sem látott benne fantáziát, az olasz-magyar történész, Stefano Bottoni sikerkönyve, A hatalom megszállottja – Orbán Viktor Magyarországa megjelenése óta vezeti a Líra, a Bookline toplistáját. 

Fellegi Ádám zongoraművész kezdeményezésére, az olvasók támogatásával, közösségi finanszírozással a Magyar Hang fordíttatta le és adta ki az eredetileg olaszul publikált Un despota in Europa (Egy despota Európában – a szerk.) című művet.

A könyvnek a Magyar Hangot kiadó Alhambra-Press mellett további több száz ember a kiadója, akiknek egy része névvel, másik része anonimitását megőrizve anyagilag támogatta a megjelenést. 

Úgy tűnik, a félelem még Orbán Viktornál is nagyobb úr, beszédes, hogy maga a nyomda sem vállalta névvel a közreműködést.

Orbán Viktor és rendszere nem egyszerű jellemhiba, hanem a jelenkori magyar társadalom lakmuszpapírja és görbe tükre: velünk élő történelem, amit meg kell érteni ahhoz, hogy egyszer meghaladjuk.

Levéltári források, a korabeli sajtó, interjúk, a magyar és nemzetközi szakirodalom felhasználásával a most megjelent könyv minden eddiginél alaposabban helyezi el a Nemzeti Együttműködés Rendszerét a magyar és közép-európai jelenkorba.

Milyen pályát futott be Magyarország a rendszerváltástól a mai napig? Miért nem védtük meg 2010 után az 1989-ben kivívott szabadságot? És hogyan lett a hajdani liberális Orbán Viktorból Vlagyimir Putyin lekötelezettje, Erdogan, Vucic és más tekintélyelvű vezetők barátja?

Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Stefano Bottoni, akit június 28-án szerdán 18 órától a Parkvárosi Közösségi Házban az érdi közönség személyesen is megismerhet. 

Kötetének könyvbemutatóján a szerzővel, a Firenzei Egyetem docensével, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi kutatójával az Érd Médiacentrum főszerkesztője, Kling József beszélget majd.

fotó: Stefano Bottoni Twitter-oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email