felujitas_epitkezes_ingatlan

Megmutatjuk Érd legdrágább és legolcsóbb lakóházát

felujitas_epitkezes_ingatlan

Megmutatjuk Érd legdrágább és legolcsóbb lakóházát

A legfelkapottabb környék a Fenyves-Parkváros, a legolcsóbb az ófalui rész.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha valaki új otthont keres Érden, akkor széles kínálatot talál az ingatlanpiacon. Egészen olcsón is lehet elfogadható házat venni, azonban aki a luxusra, a fényűzésre vágyik és van rá pénzügyi kerete, akkor szintén megtalálhatja álmai otthonát.

Érd versenyképességét azt jelenti, hogy ár-érték arányát tekintve az egyik legjobb hely az agglomerációban, Budapest egy-egy jobb kerületében található lakás árából itt már megfelelő minőségű, magas műszaki tartalommal bíró kertes házat kapni – hangsúlyozza Verő Ákos, az Érdi Ingatlaniroda szakértője.

Verő Ákos ingatlanszakértő szerint a prémium kategórát Fenyves-Parkvárosban, az olcsóbb ingatlanokat Ófaluban kell keresni. 

Az elmúlt egy év nagy változásokat hozott az ingatlanpiacon is, hiszen úgy tűnik, az érdeklődők száma nem csökkent, de üzletet jóval kevesebbet kötnek, inkább kivárnak a vevők. Talán a hitelkamatok csökkenése hozhatna változást ezen a téren – tette hozzá a szakember.

Nagyon megtorpant az új építésű ingatlanok iránti kereslet Érden is, hiszen ezek a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb bekerülési költséggel épülnek. Nagyjából 900 ezer és 1,2 millió forintos négyzetméter árral lehet számolni, ami valljuk be, nem kevés.

De ha megelégszünk egy néhány éves házzal, ott olcsóbban is megúszhatjuk, de azért sok függ attól, hogy hol található az ingatlan, és milyen állapotban van.

Aki 20-30 millió forint környékén keres házat Érden, az nehéz helyzetben van. Az Érdi Ingatlaniroda kínálata alapján mélyebben zsebbe kell nyúlnia annak, aki kertes házat szeretne vásárolni, hiszen 40-50 millió forinttól indul a kínálat, ráadásul  ezekre az ingatlanokra igény szerint még költeni is kell.

 

Verő Ákos elmondta, hogy Érd bizonyos területein nehezebb dolga van annak, aki értékesíteni szeretne. Érd-Ófaluban vannak olyan részek, ahol csak mélyen ár alatt lehet eladni, de ugyanez a helyzet a város Tárnokkal határos részén. A kínálatban csupán egy lakóház található, ami 40 millió forintért árulnak, ez a jelenlegi legolcsóbb ajánlat.

Azt azért a szakértő megjegyezte, hogy ezeken a részeken régebbiek is az ingatlanok, azokat főként idősek lakják. Így a következő években egyfajta megújulás is várható, ami magával húzza majd az érdeklődést is, egyre népszerűbbé válhatnak ezek a városrészek.

A legfelkapottabb, a legdrágább környék a Fenyves-Parkváros. A közelmúltban megnyílt új iskola, valamint az óvoda miatt is kedvelt a környék, itt már a luxus kategória is megtalálható. Az iroda kínálatában 160-170 millió forinttól indul a kínálat, de ezek már egészen magas műszaki tartalommal bíró ingatlanok.

Az adás-vétel során természetes az alku, erre szinte mindig van lehetőség, bár az új építésű ingatlanok esetében kis mozgástere van annak, aki olcsóbban szeretne vásárolni. A használt ingatlanoknál már jobb a helyzet, akár 10-15 % is lejöhet az irányárból, de arra készülni kell, hogy egy esetleges felújítás költsége is magasabb a korábbi évekhez képest.

Túlárazott ingatlannál elkerülhetetlen az alku, de a piacnak megfelelően beárazott ház különösebb alkudozás nélkül is gazdára talál.

fotó: erdiingatlan.hu, pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email