22_03_29_erdmost_nincskep

Jövő szerdán ismét irtják a szúnyogokat Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Jövő szerdán ismét irtják a szúnyogokat Érden

A katasztrófavédelem kémiai gyérítést végez majd több helyszínen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kezelést június 14-én, azaz szerda napnyugta után végzik majd, pótnapként a június 15-16-át jelölték meg. Helyszíne Ófalun a Duna-part, illetve Érdligeten a záportározó környéke, azaz a Sulák, Sárd, Nyárád utcák.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általi kezelés Érd Ófalut a Duna-parti területeket, illetve

Érdligetet Záportározó környékén a Sulák, Sárd, Nyárád utca érinti.

A gyérítésnél a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert vagy a Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátumot használják majd.

szunyogirtasarchiv_210610

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A katasztrófavédelem azt javasolja az érintett területeken élőknek, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le.

A kezelés idején és az azt követő egy órában érdemes az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés mellett fontos, hogy a lakosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

 

 

Fotók: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email