birosag_jpg_mti

Horror Érden: leállt a láncfűrész, amivel megölte volna az apját

birosag_jpg_mti

Horror Érden: leállt a láncfűrész, amivel megölte volna az apját

Az édesapa bűne az volt, hogy pénzt kért a rezsire a fiától, csoda, hogy nem történt tragédia.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bűnügyi felügyelet alatt várja a bírósági tárgyalását 34 éves K. István, aki Érden az 53 éves édesapját egy láncfűrésszel akarta megölni. Ellene most emelt vádat a Pest Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt, a férfi akár tizenöt évig is rács mögé kerülhet.

Ahogy azt az ÉrdMost megírta, az érdi támadó a szüleivel és a testvérével élt együtt egy családi házban. Apja 2019-től kezdve rossz anyagi helyzetbe került,  de a két testvér keresete is kevés volt.

„Az elkövető és a sértett között egyre gyakoribbá váltak a viták. 2021 őszén a sértett azt kérte K. Istvántól és testvérétől, hogy 40-40.000,-Ft-tal járuljanak hozzá a ház rezsi költségéhez. Mivel ezt a férfi sérelmesnek érezte, ezért az édesapjával a viszonya még jobban megromlott”

– áll a vádiratban. K. István 2022. március 31-én  egyedül volt otthon, amikor úgy döntött, hogy az édesapját egy láncfűrésszel megöli, a holttestét pedig a kertben elássa. Amikor az apa boltba ment, fia a sufniból elővette a motoros láncfűrészt, feltöltötte benzinnel, majd az udvaron várta a hazatérő szülőjét. Két órán keresztül állt mozdulatlanul, mire apja belépett a kiskapun.

K. István berántotta a láncfűrészt, majd „megöllek” felkiáltással felé csapott, ám a lánc megakadt hátráló apja ruhájában és a gép leállt. Ez mentette meg az apa életét. Az apa elesett, fia a lefulladt láncfűrésszel eltalálta a hátán csúszva menekülni próbáló férfi kezét, hasát, lábát.

Az apa végül átmászott a kerítésen és a szomszédba menekült. Fia ide már nem ment utána, de az időközben befutó rokona kérésének letette a láncfűrészt. Végül megérkeztek a rendőrök. K. István. Később mindent beismert, azt is elmondta, hogy a benzinnel leöntött, koszos ruháját levette, átöltözött, így fogadta a rendőröket. Azonban a sorsát azzal nehezítette, hogy az egyik járőrtől megkérdezte: ki van-e biztosítva a fegyvere, mert meg akarja ölni az édesapját.

Az 53 éves, több sebből vérző apát kórházba vitték, azóta felépült, de a lelki sérülései sosem fognak begyógyulni. Az ügyben K. István ellen a Pest Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat. Ha bebizonyosodik  bűnössége, akár tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

 

 

 

 

Fotó: Pest Vármegyei Főügyészség, police.hu, MTI

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email