vihar_gumicsizma_pixabay-1024x683

Ázik az egész ország, felhőszakadás miatt riasztást adtak ki

vihar_gumicsizma_pixabay-1024x683

Ázik az egész ország, felhőszakadás miatt riasztást adtak ki

19 megyében figyelmeztetés van érvényben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre, szerdára és csütörtökre mind a 19 vármegyére elsőfokú riasztást adott ki zivatar miatt.

Kedden többfelé várható eső, zápor, zivatar, utóbbiakra délután elsősorban a Dunántúlon kell számítani. A keleti, délkeleti szél az ország keleti felén megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 17 fok köré hűl le a levegő – írja a met.hu.

Szerdán jellemzően erősen felhős idő várható délutánig, csak kevés napsütés lehet. Összességében sok helyen kell záporra, zivatarra, illetve esőre is számítani. Késő délutántól, estétől a gomolyfelhők lassanként összeesnek, ezzel együtt egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul.

Csütörtökön felhős idő valószínű, de lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. Az erőteljes gomolyfelhő-képződésből több helyen, egy adott pont fölött akár többször is lehet zápor, zivatar, napközben nagyobb, éjjel valamivel kisebb számban. Az általában délies szél néhol megélénkül, zivatarban megerősödik. A hajnali 11, 17 fokról általában 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, azonban a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email