zamorikorforgalomBA3_230531.jpg

Biztonságosabb lett a közlekedés a Fehérvári úton

zamorikorforgalomBA3_230531.jpg

Biztonságosabb lett a közlekedés a Fehérvári úton

Az új körforgalommal Érd és Tárnok lakói sokat nyertek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Befejeződött a Fehérvári-Zámori utak kereszteződésében kialakított körforgalom milliárdos projektje. Aki autóval gurult már Tárnok felé, az tudja: a régi, rossz állapotban lévő lámpás útkereszteződést váltották ki a körforgalommal. Járdát építettek, két új gyalogátkelőt létesítettek, megújították a közvilágítást és kialakítottak új zöldfelületet.

Emellett megoldották a Zámori út vízelvezetését is. Korábban a vasúti felüljáró alatt rendszeresen megállt a csapadékvíz, sok bosszúságot okozva az autósoknak és a gyalogosoknak, így most a környék nemcsak biztonságossá, de rendezetté is vált.

A projektzáró ünnepségen Csőzik László érdi polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, az 1,3 milliárd forint értékű beruházás teljes egészében uniós (VEKOP) forrásból valósult meg. A projekt kedvezményezettje az a konzorcium volt, amit a város önkormányzata és az egykori NIF alkotott, de haszonélvezői a környező települések is, kiemelten Tárnok.

A projekt keretében összesen 850 négyzetméternyi útfelület kapott új aszfaltot (a Fehérvári és a Zámori utakon), bazaltbetonos buszöblöket építettek ki, rendezték a felszínivíz-elvezetést, és természetesen a közművek kiváltására is sor került.

„Az uniós projektet egy kisebb városi beruházással segítettük: a vasúti aluljáró alatti vízelvezetési problémákat az Érdi Városgazda intézményünk oldotta meg” – tette hozzá az érdi polgármester.

Csőzik László megköszönte a segítséget a kormánynak, illetve a NIF-nek és a szaktárcának, a támogatást az Európai Uniónak, a precíz munkát a tervezőnek, valamint a kivitelezőnek. De köszönetet mondott az előző városvezetésnek és a hivatal munkatársainak is.

„Külön köszönöm a munkáját Aradszki András országgyűlési képviselőnek, aki lobbizott a projekt sikeréért, és az előző városvezetésnek, amely a beruházást elkezdte” – emelte ki Csőzik László.

A városvezető emlékeztetett rá, hogy nem ez az egyetlen új körforgalom a városban. Épül egy a Vadlúd – Zámori utak találkozásánál (pár száz méterre a szóban forgó Fehérvári úti csomóponttól). A Törökbálinti úton pedig két beruházást is indítottak: épülőfélben van egy jelzőlámpás kereszteződés a Szövő utcánál, egy körforgalmat pedig már átadtak a közlekedőknek a Felsővölgyi utcánál.  A Törökbálinti út is megújul, egész az Iparos utcáig.

Kovács Csaba az Építési és Közlekedési Minisztérium nevében megemlítette, hogy a közelben épülő, Vadlúd utcai körforgalmat novemberig befejezik. Kérdésünkre elmondta azt is, hogy a munkálatok az ütemezésnek megfelelően haladnak, sőt, egy kicsit előrébb is járnak az építkezéssel (az ütemezésről, illetve a terelésekről, útlezárásokról itt írtunk).

Lukács László, Tárnok polgármestere a rendezvényen azt hangsúlyozta, hogy  a településén élők számára a Fehérvári úti körforgalom, valamint a még kialakítás alatt lévő Vadlúd utcai igen fontos pont.

„A tárnokiak nagyon féltek attól, hogy egyszerre zárják le a két csomópontot, és nehéz lesz itt közlekedni. Nagy öröm, hogy a két beruházás elkülönült egymástól. Külön köszönöm azt, ahogy a forgalomirányítást végezték az építkezés alatt” – mondta a szomszédos település polgármestere. Utalt arra is: Tárnok életében az lesz az igazi előrelépés, ha a Vadlúd utcai körforgalom is elkészül.

„Bár a lakosság a Vadlúd utcai körforgalmat tartja fontosabbnak, arra vártunk évtizedek óta, mostanra eljutottunk odáig, hogy lakosaink örömmel fogadják ezt a Zámori úti új kereszteződést is. Hiszen nincsenek dugók, nem kell várakozni a lámpaváltásra, gyorsabb lett az áthaladás. A tárnokiak is üdvözlik ezt a beruházást” – zárta szavait.

 

 

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email