vihar_iteletido_storm

Ma bárhol leszakadhat az ég, riasztást adtak ki országszerte

vihar_iteletido_storm

Ma bárhol leszakadhat az ég, riasztást adtak ki országszerte

Tizenhat vármegyére adott ki figyelmeztetést az OMSZ.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel. Sokfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 8 és 16, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet – írja az Időkép.

Szerdán az ország északi felén számíthatunk több napsütésre, hazánk déli felén viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és helyenként átmeneti záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de kezdetben a nyugati tájakon is előfordulhatnak futó záporok. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a jellemzően északkeleti irányú szelet. Délutánra 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, a déli tájakon időnként elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra a déli tájakon helyenként pára, köd képződhet. Délután 25-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, és időnként elszórt záporok, zivatarok továbbra is előfordulhat, nagyobb eséllyel a keleti és a déli tájakon. Délután egyre többfelé északira fordulhat a szél, melyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakulhat.

fotó: pixabay.com, met.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email