cica2_960_720-pixabay

Papírzacskóban várta a halált a két cica

cica2_960_720-pixabay

Papírzacskóban várta a halált a két cica

Óriási mázlijuk volt a kismacskáknak, még időben rájuk találtak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Komolyan 2023-ban egy ekkora városban itt tartunk még mindig ??? Keressünk jelzőt az ilyen embernek nem nevezhető lénynek, aki képes kidobni vasárnap este játszótér mellett papírzacskóban 2 kiscicàt…”

Ezzel a felütéssel indult a Érdi Civil Állatmentők Alapítvány Facebook bejegyzése, amiben a hétvégi akciójukról számoltak be.

Soós Péter, az Alapítvány elnöke az ÉrdMost kérdésére elmesélte, május 21-én a József utcában két fiatal lány kutyasétáltatás közben vette észre a gyanús papírzacskót, amiben nagyjából háromhetes kiscicákat találtak. A lányok riasztották az állatmentőket, így a két kölyök megmenekült a biztos haláltól.

A két kiscicát ebben a papírzacskóban dobták az utcára. Fotó: Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

Jelenleg az alapítvány egyik tagjánál vannak, de mivel most közel 30 kutya és nagyjából ugyanennyi macska van elhelyezve az önkénteseknél, többségüknek mihamarabb gazdit szeretnének találni.

Soós Péter elárulta, az utóbbi időben hetente egyszer biztosan kidob valaki egy kiscicát. Sajnos a koronavírus-járvány óta egyre többen dobják utcára a házi kedvenceket..

Hiszen amíg a Covid alatti bezártságban egy aranyos, bújós kiscica jót tett az ember lelkének, úgy mostanra ezek az érzések elmúlhattak. Ahogy az infláció első áldozatai szintén a kutyusok, cicusok lehetnek, akiken a gazdi spórolni akar. A megoldás persze egyszerű lenne, ha mindenki felelősen tartana állatot, fogalmaz az elnök.

Ha nem találnak rájuk időben, már nem élnének. Fotó: Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

Jóllehet, nem könnyíti meg a helyzetet, hogy macskáknál nem kötelező az ivartalanítás, sem pedig a chip, mint a kutyáknál, ezért aztán nyomon követni sem lehet őket. Ráadásul egy ivartalanítás úgy 25 ezer forinttól indul, ezt pedig van, akinek megfizethetetlen.

Mint azt Soós Péter elmondta, az elmúlt időszakban egy akció keretében körülbelül 100 macskát ivartalanítottak, de ez csupán a töredéke az Érden, valamint a környező településeken élő macska populációnak, vagyis a problémát ezzel még nem sikerült felszámolni.

A megmentett cicák immár biztonságos helyen. Fotó: Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

Mindenesetre, aki úgy érzi, hogy jó gazdája lenne az akár most, akár pedig a már korábban megmentett cicáknak, annak nagy szeretettel várják a jelentkezését a Érdi Civil Állatmentők Alapítvány bármely elérhetőségén.

Telefon: 06-70-637-71-90
E-mail: erdicivilallatmentok@gmail.com
Vagy az Alapítvány Facebook oldalán is üzenetet hagyhatnak.

Fotó: Pixabay, Facebook/Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email