nyari_vihar

Felhőszakadás zavarhatja meg a kánikulát

nyari_vihar

Felhőszakadás zavarhatja meg a kánikulát

Figyelmeztetés van érvényben az egész országban, bármikor leszakadhat az ég.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előrejelzések szerint vasárnap marad a kellemes, meleg időjárás, mindössze fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, azonban elszórtan záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 28 fok között valószínű. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Ennek ellenére az Országos Meteorológiai Szolgáltat riasztást adott ki a zivatarok miatt. A veszélyjelzés két vármegye – Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg – kivételével az egész országban érvényben van. Helyenként erősebb széllökésekkel és jégesővel érkező zivatarok zavarhatják meg a napot.

A figyelmeztető előrejelzés hétfőn és kedden is érvényben lesz, de ez a következő napokban leginkább a déli és a nyugati országrészre érvényes. Összeségében marad a kellemes nyárias időjárás, de a hét közepén nagy eséllyel az esőt sem ússzuk meg:

Hétfőn sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar – nagyobb eséllyel délen és nyugaton. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 28 fok körül valószínű.

Kedden is sok lesz a napsütés, számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkre. A nap második felében északnyugat felől már vastagabb felhők is érkezhetnek. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb számban a nyugati, északnyugati országrészben. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatar környékén erősödhet meg a szél. A minimum-hőmérséklet 8 és 16, a maximum 24 és 29 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Több helyen számítani lehet esőre, záporesőre, zivatarra. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, főleg zivatarban átmenetileg megerősödhet. A hajnali 9, 16 fokról délutánra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

 

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email