20230520_102017

„Ha tehetném, az egész nyugdíjamat itt hagynám”

20230520_102017

„Ha tehetném, az egész nyugdíjamat itt hagynám”

A Magyarok Vásárától hangos Érd főtere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ellepték Érd főterét a vásározók és a vásárlók, ezzel pedig igazi vásári hangulat kerekedett a város központjában. Sétálva a standok között mindenhol egy-egy kis beszélgetés alakul ki az árucikkekkel kapcsolatban, sokszor pedig üzletet is kötnek a felek. Az árusok magyar terméket hoznak, a vevők pedig tudják, hogy ezeket csak itt találják meg.

Van is miből válogatni, mert közel hetven árus készült a mai alkalomra, de a vásározás mellett a közelgő gyermeknap is szerepet kapott, hiszen népi gyermekjátszótérrel készületek a szervezők, így a legkisebbek a finomságok majszolásán túl játszhattak is egy jót. Többek között pónilovalglásra is volt lehetősége kicsiknek.

 

A főszervető elmondta, hogy törekednek arra, hogy csak magyar termékekkel találkozzanak azok, akik ide kilátogatnak, hiszen ettől lesz ez a vásár különleges.

„Arra nehezebben tudunk figyelni, hogy milyen alapanyagokat használnak az árusainak, de az biztos, hogy magyar kezek által előállított termékekből válogathatnak kedvükre az érdeklődők „

– jegyezte meg Venczel Ilona.

Hozzátette, hogy megszűrik az érkező vásározókat, egyfajta minőség-ellenőrzésen megy át mindenki, mielőtt kiállítja a portékáit. Kezdetben még kellett figyelni erre, de az elmúlt élvek alatt már az árusok megtanulták, hogy itt nem érdemes kínai árukkal próbálkozni.

Ezt a vásárlók is tudják és örülnek ennek, mert itt legalább tényleg a minőség köszön vissza mindenhonnan. Egy idősebb hölgy hosszasan válogatott az egyik húspultnál. Látszott, hogy többet vásárol az esti vacsorának valónál. Mint az az elkapott beszélgetésből kiderült, csak itt vásárol és egyszerre többet is, hogy később se kelljen emiatt boltba menni.

„Ha tehetném az egész nyugdíjamat itt hagynám, mert erre nem sajnálnom a pénzt. Finom minden, ezért is járok ide vissza”

– mondta a hölgy, miközben fizetett a sonkáért, kolbászokért.

Ehhez hasonló beszélgetések szinte mindenhol elhangzanak, ami nem csoda, hiszen a szervezők kezdetektől fogva ezt a vásári hangulatot szerették volna megteremteni. A cél az volt, hogy  legyen egy hely a városban, ahol a vásárlás mellett fontos a közösség is, fontos az is hogy a régi idők is visszaköszönjenek egy-egy ilyen szombati alkalmon.

Ezt erősítik az egyéb programok is, hiszen napközben előadásokkal, zenei produkciókkal várták a közönséget. A nézelődés és a vásárlás közben délelőtt el lehetett merülni a Lukin zeneiskola fúvosainak előadásában, de más iskolai csoportok is készültek produkcióval.

A Magyarok Vására igazi kulináris élvezeteket is nyújt, természetesen a néphagyományokat szem előtt tartva. A tepsis lángostól kezdve a kürtőskalácson át minden finomság megtalálható, az egésznapos kikapcsolódáshoz minden adott. Venczel Ilona elmondta, hogy ennek ellenére nem kifejezetten a gasztronómia van a középpontban, inkább a sétálós, beszélgetős hangulatot szeretnék megteremteni.

A főszervező elárulta azt is, hogy a nyár közeledtével egy nagyobb szünetet tartanak, így legközelebb csak október 7-én népesítik be a vásározók az érdi főteret.

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email