muvezetohirek5_230517

Kilencéves Érd legfiatalabb főszerkesztője

muvezetohirek5_230517

Kilencéves Érd legfiatalabb főszerkesztője

A harmadikos Attila nemcsak írja, szerkeszti is az újságot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Attila csupán kilencéves, de már saját újságja van: ő a főszerkesztő, a tördelő és a terjesztő egy személyben. Nem esett messze az alma a fájától, hiszen édesapja is újságíró, nem ismeretlen terepen bontogatja szárnyait.

A kéthetente megjelenő Művezető Hírek négy oldalban tájékoztatja a Művezető utca lakosságát az őket érintő városi eseményekről, sporthírekről, de még a várható időjárásról is. Gyerekeknek szóló rejtvények, színezők, valamint felnőtteknek is szóló fejtörők, képregények színesítik a ceruzával írt négyoldalas lapot. Amit Attika dobál  be mintegy harminc postaládába.

„A Ropi naplója sorozatban az egyik szereplő és a barátja közösen írnak újságot. Innen jött az ötlet. Már a negyedik számnál tartunk, és tizenhat éves koromig szeretném csinálni” – árulta el Attila, akinek az édesanyja segít összeállítani a lap tartalmát.

„Megnéztük, hogy a helyi lapokban milyen cikkek szoktak lenni, onnan vettük a híreket, és ezek mellé beletettünk még különféle érdekes dolgokat. Egy-másfél óra alatt készül el egy-egy szám. Ha kész, a szüleimmel végigjárjuk az utcát, és minden postaládába bedobom a Művezető Híreket” – tette hozzá a Marianum iskola harmadik osztályos diákja.

Ennek ellenére a kisfiú nem készül újságírónak. „De még lehet, hogy az leszek”- mondta mosolyogva. A kitartás, a fantázia, a helyesírás és a fogalmazás készsége már megvan hozzá. Tény, hogy az ifjú főszerkesztő nagyon szépen, olvashatóan, áttekinthetően és érthetően ír, az olvasás és a nyelvtan a kedvenc tantárgya. A híreket az anyukája segítségével válogatja össze és írja meg, a fejtörőket, vidám feladványokat az iskolai órákról hozza, illetve az internetről gyűjti.

„Ha lenne a suliban iskolaújság, én is csatlakoznék. És biztos jelentkeznék főszerkesztőnek. Szívesen csinálnám” – árulta el.

Atti a minap egy levelet  talált a postaládájában, amit egy nyugdíjas tanár néni küldött. A pedagógus a levélben megdicsérte a kisfiút, akit biztosított róla: ha  lehetne előfizetni a lapra, ő biztosan az elsők között lenne.

Sajnos, nem derült ki, hol lakik ez a tanár néni, így Atti az újság negyedik  számában mondott köszönetet neki. A Művezető Hírek legfrissebb számát a csepergő esőben dobta be a postaládákba, remélhetőleg sok olvasó örömére.

A kiskamasz egyébként az újság mellett videós tartalmakat is gyárt, ebben az édesapja segít neki. Ezeket saját YouTube-csatornáján teszi közzé. Egyik kedvenc sorozatát a családi kirándulásokról készíti, de sokszor bemutatja legújabb játékait, illetve a manapság népszerű focis kártyák sem hiányoznak a kínálatból.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email