Előbb a kabátot, majd a szekrényt kutatta át a feledékeny besurranó

Feledékeny tolvajt buktattak le az érdi rendőrök

Előbb a kabátot, majd a szekrényt kutatta át a feledékeny besurranó

Feledékeny tolvajt buktattak le az érdi rendőrök

A férfi állítólag arra sem emlékezett, hogy lopott egy bankfiókból.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ebédidőben fosztott ki egy érdi bankfiókot február elején egy akkor még ismeretlen férfi. A gyanúsított először csak nézelődött a nyitott és őrizetlen tárgyalóhelyiségben, majd pénzt keresett –a szó szoros értelmében: átkutatott egy kabátot és egy szekrényt is. Utóbbiban megakadt a keze egy pénztárcán, amelyben közel negyedmillió forint volt. A zsákmányt elegendőnek tarthatta, mert ezután elhagyta a helyszínt.

Az érdi rendőrök begyűjtöttek, elemeztek minden digitális nyomot, adatot. Személyismeretük is segítette a tettes azonosítását, hiszen a gyanúsított nem először került kapcsolatba a rendőrséggel. Kiderült, a 49 éves férfi 2023. február 19-e óta, más ügye okán a fővárosi büntetés-végrehajtási intézetben tölti letartóztatását.

Távkihallgatásán a férfi először mindent tagadni próbált: „soha életemben nem jártam Érden!”- állította. Hangneme és vallomása azonban gyorsan megváltozott, amikor a nyomozók elé tárták bizonyítékaikat. A 49 éves férfi ekkor mindent beismer, azt is elárulta, hogy a tárcát már akkor egy kukába dobta, miután a bankókat kimarkolta belőle. Mentségére annyit hozott fel: olyan betegségben szenved, ami miatt sokszor nem ismeri fel, hogy mikor, merre jár, mit csinál, sok dolog kiesik a memóriájából.

Ez azonban nem különösebben hatotta meg a nyomozókat. Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás gyanújával indított eljárást a „feledékeny” besurranó ellen –írja a police.hu.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email