kosballagasBA9_230505.jpg

Kétszázötvenen ballagtak el a Kós iskolából

kosballagasBA9_230505.jpg

Kétszázötvenen ballagtak el a Kós iskolából

A Kós az ország egyik legjobb szakiskolája, büszkék vagyunk rá, büszkék vagyunk rátok - emelte ki Csőzik László polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Tettem, amit kellett, ahogy lehetett és ahogy tudtam” – ezzel az idézettel búcsúzott a Kós iskola ballagó diákjaitól Dózsa Lajos igazgató, megtoldva az intézmény névadójának szavait az alábbi jókívánsággal:

„Éljetek boldogan, cselekedjetek felelősségteljesen, alakítsátok úgy az életeteket, hogy másoknak is öröme legyen benne!”

Az Érdi SZC Kós Károly Technikuma a város főterén tartotta a ballagási ünnepségét május 5-én. Tizenkét nappali tagozatos osztály 246 tanulója öltötte magára pénteken az ünneplő ruhát, és akasztotta a vállára az elválást jelképező tarisznyát.

Családtagok, barátok, az intézmény tantestülete, no meg az alsóbb osztályos diákok búcsúztatták a végzősöket, akiket Csőzik László polgármester is köszöntött, hangsúlyozva: a Kós az ország egyik legjobb szakiskolája, „büszkék vagyunk rá, büszkék vagyunk rátok”.

Mint mondta: bármerre is mennek tovább a felnőtté váló fiatalok, Érd mindig az otthonuk lesz.

„Bármi is visz el benneteket, akár az egyetem, akár a munkahely, egy szerelem, vagy egy meghívás külföldre, mi itt mindig tárt karokkal várunk vissza titeket. És itt várnak a legszebb emlékek is rátok.”

„Itt lettetek felnőttek, itt nyílt ki a szemetek a világra, itt úgy ismertek minden poros utcát, mint a tenyereteket. Minél több kósos diák él, dolgozik és alapít majd családot Érden, ez a város annál élhetőbb és kreatívabb lesz. Érd jövője hamarosan a ti kezetekben lesz” – hangsúlyozta a városvezető.

Traier Csaba Tamás kereskedelmet tanult a Kósban. Most ballag és érettségizik, de nem búcsúzik végleg az iskolájától: vár rá még az utolsó, technikumi év. Nagyszülei, szülei, az öccse és a kutyája jött el, hogy részesei legyenek a búcsúnak.

„Érd környékén mindenkinek ma van a ballagása, így nem tudtak eljönni, de a többségük úgyis itt van velem” – nevetett.

„Ami az érettségit illeti, várom is, meg izgulok is, de annyit tanultunk rá, hogy nem érzem azt, hogy jobban rá kellene készülnöm. Mivel van egy évem, a búcsút még nem érzem át – majd jövőre, ha újra ballagok…”

 

 

 

 

 

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email