kids-g244b46c19_1920

Pénzért árulták a csapvizet a nyári táborban

kids-g244b46c19_1920

Pénzért árulták a csapvizet a nyári táborban

Adunk néhány tippet ahhoz, hogyan kerüljük el az átverős nyári táborokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha a táborszervező nem tartja be, amit ígért és amiért a család fizetett, akkor az egész táborozás kidobott pénz és az idő lesz. Sajnos rengeteg rémhírt hallani a szülőktől, hogy a táborszervező által ígért programok nem valósultak meg – mondta a táborfigyelő.hu portál vezetője.

„Kevesebb alkalommal kaptak ételt a gyerekek, mint előzetesen meghirdették, de olyanról is kaptunk információt, hogy olyan büfében vásárolhattak a gyerekek, ahol egy nyalóka 1800 forintba került. Arról a rémtörténetről nem is beszélve, amikor kánikulai héten csak pénzért kaptak a táborozók csapvizet”

– hangsúlyozta Tóth Béla.

Ilyen esetekben az anyagi kár mellett a gyerekek nem kapják meg azt az élményt, amire készültek. Ez nem csak az egész tábor hangulatát rombolja, hanem a gyerekek önbecsülését és motivációját is érinti.

 

Hogyan kerüljük el a csaló és átverős táborokat? A legfontosabb, hogy legálisan működő tábort válasszunk, amit egy alapítvány, egyesület vagy vállalkozás üzemeltet. Kapjunk számlát már az előlegről is, és legyen egy megállapodás, amit akár a jelentkezési lap is rögzíthet, hogy milyen programok lesznek, mennyi és milyen étkezést kapnak a gyerekek, illetve tartalmazza a lemondási feltételeket is.

„Nem könnyű ellenőrizni, hogy egyes táboroknál a színes-szagos weboldal mögött valós szervező áll, vagy épp csőbe akarnak minket húzni. Mi a Táborfigyelőnél  egyesével ellenőrizzük a táborokat, hogy legálisan működnek-e, sőt a programjukra is vetünk egy első körös pillantást”

– tájékoztatott Tóth Béla.

Ha a szülők előre felkészülnek, akkor az általuk választott tábor remek élményt nyújthat a gyerekeknek, és a tábor alatt és után is mindenki elégedett lehet.

Fotó: pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email