polyartpodium4_230421.jpg

„Nem értem azokat, akik szeretik a verseimet”

polyartpodium4_230421.jpg

„Nem értem azokat, akik szeretik a verseimet”

Három helyi alkotó mutatkozott be a Poly-Art és a könyvtár szerdai pódiumestjén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Minden áprilisban és minden decemberben egy szerda a mienk, ekkor a Poly-Art új tagjait mutatjuk be. Sajnos, a Covid miatt több ilyen rendezvényünk elmaradt, most pótoljuk” – mondta az ÉrdMostnak Somfai István kuratóriumi elnök.

Április 19-én Tormássy Erzsébet, az IRKA csoport  tagja, Nimsz Terézia, aki a KÉK-ek körében fest, valamint Akúcs László, a Temesi Éva Irodalmi Kör alkotója mutatkozott be a nézőknek. Somfai István nemcsak az életükről, pályájukról, művészetükről beszélgetett a meghívottakkal, hanem az alkotásaikkal is megismerkedhettünk, hiszen a két költő verseiből ízelítőt is kaptak a jelenlévők.

Erzsébet Sóskútról érkezett, körülbelül húsz éve ír költeményeket. „Történelmi, szerelmi, vallásos és diákverseket írok. Több mint kétezer alkotásom van” – mondta Erzsébet, aki nevetve tette hozzá: más verseit nem szereti olvasni, és nem kedveli a magyar irodalmat sem. „A verseim valahogy fentről jönnek. És amikor jönnek, akkor leírom őket” – tette hozzá.

„Nem értem azokat az embereket, akik szeretik a verseket. Főleg az enyémeket” – nevetett a sóskúti nagymama.

Akúcs Lászlónak tavaly jelent meg kötete, ötven írással, a verstől a találós kérdésig. „A magyartanáromat nem szerette senmelyikünk, de mindig attól tanuljuk a legtöbbet, akit a legjobban utálunk. Nála meg kellett tanulnom tömören fogalmazni, vázlatot készíteni, pedig én bőbeszédű vagyok” – mondta mosolyogva, hozzátéve: a vers is gyakorlatilag vázlat.

„Szeretem az elbeszélő költeményeket, mert olvasmányosak, tagoltak, és nem kell rajtuk gondolkozni, hagyni kell, hogy az érzelmi motivációk kibontakozzanak. Ez inspirált engem, és többen is biztattak az írásra. Az első a Balaton című versem volt” – zárta szavait.

Nimsz Terézia festményeket hozott magával pódiumestre. „A legelső akril-, valamint olajfestményemet, illetve az első olajportrémat is elhoztam. Most mutatkozom be először pódiumesten. Öt éve vagyok a KÉK tagja, már korábban jöttem volna, de ezt a Covid keresztülhúzta” – jegyezte meg Terézia, akit egyébként nagyon sokan ismernek már a Poly-Artnál, hiszen ő a KÉK-ek új elnöke.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email