marikatuzelo7_230404.jpg

Keddtől új élet vár Marika nénire és János bácsira

marikatuzelo7_230404.jpg

Keddtől új élet vár Marika nénire és János bácsira

Becsukódik egy régi ajtó, hogy kinyíljon egy új világ a nehéz sorsú érdi házaspár számára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közeledik a nagy nap, a jövő héten elején végre beköltözhet az idősotthonba Marika néni és János bácsi. A hányatott sorsú, idős és beteg házaspár végre szusszanhat kicsit, megszűnnek a napi gondjaik. Ráadásul nem kell többet aggódniuk a rohamosan fogyó tüzelő miatt, és azon sem, hogy Marika néni a városszéli házikóból hogyan jut el a boltba.

Az ÉrdMost a minap írt az idős házaspár nehézségeiről és az érdiek önzetlen segítségéről. Ennek köszönhetően a helyiek megmozdultak, fával, élelmiszerrel segítették őket, a városi idősotthonban pedig felajánlottak egy szobát a számukra. Április huszonötödikén már költözhetnek is. Tegnap délelőtt betegszállító vitte őket az orvosi vizsgálatokra, hiszen a sztrókon átesett János bácsi nehezen mozog. Már túl vannak a tüdőszűrésen, a mellkasröntgenen és a bőrgyógyászaton. A leletek csütörtökig elkészülnek, ez a feltétele a költözésnek.

Ide, a városi idősotthonba költöznek Marikáék

„Hát, életem, nagy a zűrzavar a fejemben, kapkodok jobbra-balra. A kertben lévő lomot akarom hamar eltüntetni. Ez nagy gond nekem. Közben csomagolok, szortírozok. Kedden jön az Emberi Hang Alapítvány és az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet, ők segítenek majd beköltözni. Persze, szelektálnom kell, hiszen a bútoraink nem jöhetnek velünk” – sorolta a tennivalókat Marika néni.

„Ami itt marad, azt felajánlom másoknak. Tiszta szívvel adom. Van egy szép gáztűzhelyem, hűtőm, mosógépem, pár szekrényem, két tévém – egyet magammal viszek -, meg a kandalló. Így visszaadhatom azt a sok segítséget, amit mi kaptunk az emberektől” – tervezgetett Marika, akinek a pakolás, válogatás mellett János bácsival is törődnie kell. Ugyanis a  férje a sztrók miatt demenciában szenved.

„Egyik percben tudja, hogy megyünk, a másikban nem. Mondogatom, beszélek hozzá, mint azelőtt. Majdnem hatvan éve együtt vagyunk, mindent megbeszéltünk. Most sem teszek másként” – tette hozzá az idős asszony.

Arról is kérdeztük Marika nénit, kitart-e a tűzifa, amit az érdiek felajánlottak a számára. „Hogyne, van bőven – vágta rá. – De jövő hét kedden, ha minden jól megy, már itt sem leszünk” – tette hozzá.

Fotók: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email