pexels-pixabay-279979

Három óránként riasztották az érdi tűzoltókat tavaly

pexels-pixabay-279979

Három óránként riasztották az érdi tűzoltókat tavaly

Az érdi katasztrófavédelem a hatodik legtöbbet vonuló kirendeltség az országban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt évet értékelte Rózsa Gábor, az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője az Érd FM-en. Mint elárulta, 2022-ben 300-al több bejelentés érkezett hozzájuk, mint egy évvel korábban. Mint mondta, összesen 2943 esetben riasztották őket, a leterheltség ellenére elegen vannak, hogy ellássák a rájuk bízott feladatot, de továbbra is várják azok a jelentkezését, akik tűzoltóként képzelik el a jövőjüket.

zoltatibor_tuzolto_200719_bmkatvedfb

 

A riasztások típusát illetően nagyjából fele-fele arányban vonultak tűzeset, illetve műszaki mentés miatt. Hozzátette, kiugró volt a szabadtéri tüzek száma, az összes eset harmadát ez tette ki.  Általában emberi gondatlanság miatt keletkezik a baj. Példaként az illegális szemétlerakókat említette, ahol egy apró üvegszilánk is könnyen lángra lobbanthatja magát a kupacot vagy a száraz növényzetet.

Rózsa Gábor ennek kapcsán figyelmeztetett: ahogy melegszik az idő, úgy nő az esélye, hogy a növényzet lángra kapjon. Ezért ahol van rá lehetőség, ott érdemes kaszálni, hogy csökkentsük a veszélyt. Vagy ha szabadtéri sütögetést, bográcsozást tervezünk, mindig készítsünk be oltóanyagot, homokot, földet, vizet vagy legalább egy lapát legyen a kezünk ügyében.

Égő autót oltanak a tűzoltók Balatongyörökön. A kép illusztráció

 

Rózsa Gábor  sikertörténetként éli meg a kéménytüzek és a szén-monoxid mérgezések számának csökkenését. Viszont ez nem mondható el a közlekedési balesetekről, ugyanis 2021-hez képest ötödével nőtt az ilyen jellegű káresemények száma.

Fotó: ÉrdMost, Pexels

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email