22_03_29_erdmost_nincskep

Föld napja: ne újítsunk, inkább lépjünk kicsit vissza

22_03_29_erdmost_nincskep

Föld napja: ne újítsunk, inkább lépjünk kicsit vissza

Régi praktikákat sajátíthatunk el a Földrajzi Múzeum Föld napi rendezvényén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

1970. április 22-én egy fiatal amerikai egyetemista kezdeményezésére húszmillió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban fontos változásokat hozott. Az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

1990-ben a Föld napja világmozgalommá vált, Magyarországon is évről évre különféle programokat szerveznek a települések, a civil és egyéb szervezetek.

foldnapja_200422

Érden a Magyar Földrajzi Múzeum családi programokkal készül a Föld napjára. A rendezvényt április 22-én 14 és 17 óra között tartják.

„Minden évnek van egy kiemelt témája, az ideinek az újítás. Mi azonban másik oldalról szeretnénk ezt megfogni. Az lenne a megoldás, ha visszalépnénk egy kicsit” – mondta az ÉrdMostnak Fekete-Mácsai Anetta, a múzeum igazgatóhelyettese. – Nagyszüleim még úgy éltek, hogy nem volt műanyaghulladékuk, fölösleges szemetük. Ehhez az életmódhoz jó lenne visszakanyarodni. Ennek szellemében szerveztük a programjainkat.”

shutterstock_muanyag

„Polgár Ágnes gyógynövényeket mutat be, az Iharos Népművészeti Egyesülettel olyan tárgyakat készítünk – legyen az egy mobiltartó vagy pénztárca -, amiket a tizenévesek használni is tudnak. Jönnek az érdi kertbarátok is, akik megmutatják a palántázás csínját-bínját. Hiszen már azzal sokat tehetünk a Földért és magunkért, ha pár tő paradicsomot ültetünk. Azzal is energiát spórolunk, ha a telefon nyomkodása helyett kimegyünk a szabadba. Ezért tervezünk tollaslabdázást is a múzeumkertben.”

 

 

Fotó: ÉrdMost archív, Pixabay, Shutterstock

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email