rendorseg_DomonkosBalint

Fogadja meg az érdi rendőrök húsvéti jótanácsait!

rendorseg_DomonkosBalint

Fogadja meg az érdi rendőrök húsvéti jótanácsait!

A rendőrök az ünnepek alatt is segítenek, de a lakosságot is arra kérik, hogy legyenek figyelmesek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint munkatársaik a húsvéti ünnepekkor kiemelt figyelmet fordítanak a bevásárló- és üzletközpontokra, alkalmi kirakodóvásárokra, piacokra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint a nagy tömegeket vonzó helyszínekre.

Ugyanakkor a gondtalan és örömteli ünnep érdekében néhány jótanácsot is megfogalmaztak, amit betartva mi magunk is sokat tehetünk, hogy az ünnep meghitt legyen.

Bevásárló központokban, piacokon, élelmiszer boltokban elsősorban az zsebtolvajokra érdemes odafigyelni. Az alkalmi lopásokat, zseblopásokat jellemzően az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárló központokban követik el. A pénzt, bankkártyát, egyéb értékeket már az otthonról történő elindulást megelőzően biztonságos, nem észrevehető vagy nehezen hozzáférhető helyre kell tenni.

Tömegközlekedéssel történő utazás vagy várakozás során érdemes kerülni a tömeget. A pénz- és irattárcát ne a táska, kosár tetején vagy a nadrág hátsó zsebében tartsuk, mert onnan könnyen eltulajdonítható! Ha gépkocsival megyünk vásárolni, ellenőrizzük, hogy nem maradt-e a kocsi utasterében táska, kabát, mobiltelefon, tárca, ami felhívhatja idegenek figyelmét.

A rendőrök természetesen a közúti közlekedés kapcsán is figyelmeztetnek. Mint közleményükben írják, már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is befolyásolja a tudatot és olyan élettani hatásokat vált ki – észlelési idő növekedése, reflexek lassulása, – amelyek befolyásolják a biztonságos és felelősségteljes közlekedést.

Egyúttal hangsúlyozzák, hogy az ittas vezetőkkel szemben továbbra is zéró tolerancia van érvényben.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email