20230329_115059

Érd álma teljesül: indul a körforgalom építés a Vadlúd utcánál

20230329_115059

Érd álma teljesül: indul a körforgalom építés a Vadlúd utcánál

Hétfőtől új élet kezdődik a térségben, sokan várják, hogy megépüljön a csomópont.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Új szakaszba lépnek a munkálatok az EU-s pénzből zajló beruházásnál: hétfőtől a Tárnokra vezető Rákóczi út érintett szakaszát lezárják – olvasható Érd hivatalos Facebook-oldalán.

Az építésnek ebben a szakaszában – ami várhatóan május végéig tart – egy időre majd a Vadkacsa utcát is lezárják. Tehát ezekre az utcákra a Zámori út irányából nem lehet rákanyarodni.

A lezárással nem érintett Zámori és Sóskúti úton időszakosan burkolatmarási munkákra lehet számítani jelzőőrös forgalomirányítás mellett.

A csomópont rendkívül forgalmas, hiszen a tárnokiak nagy része itt jár át Érdre, s bár a Vadlúd utca végén ott a „Stop” tábla, heti szintű az anyagi kárral járó karambol, továbbá az elmúlt években halálos kimenetelű baleset is történt. Éppen ezért is épül körforgalom ebben a csomópontban – áll a tájékoztatásban.

Mind a négy csomóponti ágon zebrát, modern autóbusz-megállóhelyeket építenek, teljesen új közvilágítást kap majd a terület. A kereszteződés megújítása szorosan összefügg a Zámori – Fehérvári-csomópont modernizálásával is, hiszen a Zámori út a Vadlúd utcáig teljesen új burkolatot kap.

A Volánbusz 741 és 742 számú járatai a Sóskúti úton, kerülőúton közlekednek majd.

Az önkormányzat Facebook-oldalán megjelent közleményben részletes információk olvashatók a következő hónapokban elvégzendő munkálatok ütemezéséről is.

forrás: ÉMJV Facebook-oldal, fotók: Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email