23_03_27_zoldjarat

Osztják az ingyenes zsákokat a zöldhulladék elszállításhoz

23_03_27_zoldjarat

Osztják az ingyenes zsákokat a zöldhulladék elszállításhoz

Júliustól a MOL szervezi a szállítást az önkormányzat helyett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Akik már átvették a zöldhulladékgyűjtő zsákokat az ÉTH ügyfélszolgálatán, tapasztalhatták: a korábbi harminc helyett csak húszat kaptak. Ennek okáról kérdezte az ÉrdFM 101.3 a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetőjét, László Ferencet.

„Július elsejétől nem az önkormányzat, hanem a MOL gondoskodik majd a hulladékgazdálkodásról országszerte – ez a változás egy kormánydöntés, illetve törvénymódosítás következménye. Mivel ettől az időponttól már nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik a hulladékszállítás, 2023 első félévére tudjuk biztosítani a zöld zsákokat” – mondta László Ferenc. Hozzátette:

„Az elmúlt évek államosítási hullámának következtében számos jogkörét elveszítette az önkormányzat, többek közt nincs már joga ellenőrizni és felügyelni, hogy mi épül a városban.”

Az elvett jogkörök közé tartozik 2023 júliusától a hulladékszállítás is.

ethzsakzoldjarat_210728

„A MOL koncessziót nyert, így ez a vállalat lép az önkormányzat helyébe. Az ÉTH mint szállítócég természetesen megmarad, továbbra is ők viszik majd a hulladékot, és bízunk benne: ahogy eddig is, a jövőben is jól végzi majd a feladatát” – zárta szavait a kommunikációs vezető.

Ami a zöldjáratokat illeti, az autók április 1-jén indulnak. Az ütemezést megtalálhatjuk az ÉTH honlapján. A keresőmezőbe írjuk be az utca nevét, és máris megjelennek a 2023-as információk egész novemberig.

Tudni kell, hogy az ÉTH a lombhulladékot, füvet már csak a cég emblémájával ellátott zöld zsákban szállítja el amit – ingatlanonként húsz darabot – ingyenesen vehetnek át az érdiek a cég ügyfélszolgálatán. Február 1-jén megkezdték a zsákok kiosztását, sokan éltek már a lehetőséggel.

Ha nem elég a kiosztott mennyiség, a Diósdi úton plusz zsákokat is vásárolhatunk.

Ingatlanonként továbbra is elszállítanak 3 köteg gallyat, egyméteres darabokban összekötözve. Viszont fatuskót, fatörzset nem visznek el.

Hallgassák meg az ÉrdFM 101,3 interjúját László Ferenccel:

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email