szel_jo

Lecsap a sarkvidéki hideg: szélvihar és mínusz 10 fok jön

szel_jo

Lecsap a sarkvidéki hideg: szélvihar és mínusz 10 fok jön

Igen erős szélre és sok csapadékra számíthatunk hétfőn, hajnalban fagyni fog.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vasárnap estétől hétfő délig egyhavi mennyiségnek megfelelő eső esett Érdtől nyugatra, Somogy és Zala megyében. Ott több helyen is 30 milliméternél több esett, ami egyhavi átlagnak felel meg. Az esőzóna északkelet felé halad, így várhatóan Érd is eláztatja, a jóslatok szerint 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat Pest vármegyében.

Ennek oka, hogy kiadós esőzéssel érkezett az országba egy mediterrán ciklon, ami mögött rendkívül hideg, viharos erejű, sarkvidéki eredetű szél nyargal.  Az esőnek örülhetnek az érdi gazdák is, hiszen a talaj felső rétege száraz volt. Azonban a kedd hajnali fagy miatt okkal aggódnak, mert a brutális hideg kárt okozhat a vetésben és a gyümölcsfákban. Lesznek fagyzugos helyek az országban, ahol mínusz 10 fokig hűl le a levegő.

De kárt okozó szélre is számítani kell, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90, de akár a 100 kilométeres sebességet is.

 

 

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email