wwf_foldoraja_header_220324

Adjunk este egy órát a bolygónak

wwf_foldoraja_header_220324

Adjunk este egy órát a bolygónak

A Föld órája egy világméretű összefogás a túlfogyasztás és az éghajlatváltozás ellen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2008 óta minden március utolsó szombatján megszervezik a Föld óráját világszerte. Március 25-én este fél 9 és fél 10 között 60 percre lekapcsolják a turistalátványosságok díszkivilágítását, és a cél, hogy a lehető legtöbben az otthonukban is a minimálisra csökkentsék az energiafogyasztást.

Harmat Ádám, a WWF Magyarország éghajlatvédelmi programvezetője az Érd FM 101.3 reggeli műsorában elmondta: kezdetben az elsődleges szempont az volt, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire, mostanra ez kiegészült a fenntarthatóbb életmód fontosságával.

Ez egy szimbolikus egy óra, de a cél az, hogy az év 8760 órájában próbáljunk minél fenntarthatóbban élni

– hangsúlyozta a szakember.

A Föld órája mozgalom arra is szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy mostanra a biológiai sokféleség csökkenése hatalmas mértékű lett. Ezenkívül az energiatudatosság, illetve a túlfogyasztás szintén középpontba került.

Utóbbira a covid-járvány és a mostani energiaválság is kedvezően hatott, mérséklődött az energiafogyasztás, akárcsak a 2008-as válság idején. A WWF Magyarország éghajlatvédelmi programvezetője kiemelte, készítettek egy kiadványt, javaslatokkal a döntéshozók számára.

Az igazán előremutató az lenne, ha az energiatudatosságon tudnánk lendíteni. Ezért készülünk egy kiadvánnyal, amelyben konkrét javaslatcsomagokkal készülünk a döntéshozóknak

– tette hozzá Harmat Ádám.

A szakember hangsúlyozta, érdemes átgondolni az egyén szintjén is az igényeket, hogy például szükséges-e egy távol-keleti nyaralás vagy bármilyen repülős utazás a feltöltődéshez, vagy közelebbi célponttal is beérjük, ahová eljutni kevésbé környezetszennyező.

A Föld legnagyobb önkéntes akciójára regisztrálni a földórája.hu oldalon lehet.

 

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email