balatoniut_230320

„Menjél már előbbre, te paraszt!”

balatoniut_230320

„Menjél már előbbre, te paraszt!”

A Diósdi úti kereszteződésben csak indulatok voltak. Eddig. Az ÉrdMost segít, hogy egyetértés legyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A következő kérdéssel fordult az érdiekhez a minap az egyik helyi közösségi oldal olvasója:

„Kíváncsi vagyok, ki hogyan értelmezi a Balatoni út/Diósdi út kereszteződésében látható felfestést. Ti hol álltok meg?”

Ma egy hölgy a sárga vonalnál állt meg, pont úgy ahogy a mellékelt képen látható fehér Toyota. A mögötte megálló kabrió vezetője így fejezte ki nemtetszését: „Menjél már előbbre te paraszt!”
Szó szót követett, a kabriós azzal érvelt hogy a sárga csík nem lényeges, valami ideiglenes dolog miatt maradhatott ott, és különben is lekopott már, a fehér csíknál kell megállni a lámpa alatt.
A hölgy ellenben azzal érvelt, hogy a sárga a kiforduló nagyobb autók, buszok miatt direkt lett hátrébb festve. Én személy szerint a sárgánál állok meg, de már engem is dudáltak le emiatt. Sokan a fehérnél, sokan a sárgánál állnak meg. Na de mi a szabályos?”

 

A hozzászólásokban többen a sárga vonalra voksoltak (azzal az indokkal, hogy onnan jobban látni a lámpát, illetve marad elég helyük a kanyarodó nagyobb járműveknek), néhányan viszont azzal érveltek, hogy a sárga felfestés csak egy régi építkezésből maradt fenn, mostanra érvényét vesztette, ezért a fehér csíknál kell megállni.

Megkérdeztük az Érdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetőjét, Kajáriné Bodó Enikőt, hogy a KRESZ szabályai szerint hol kell megállni a Balatoni úton. Elmondta: a fehér vonalnál. A sárgát valóban egy régebbi építkezés során festették fel, de mivel a munkálatoknak már vége, a sárga vonalnak nincs létjogosultsága.

„A Balatoni út a Magyar Közút kezelésében van, így a jelzést ők tudják eltávolítani. A városrendészet már jelezte feléjük ezt az igényt” – tette hozzá az alosztályvezető.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a címben olvasható beszólásnak soha, semmilyen körülmények között nincs helye az utakon.

Egyébként az útburkolati jelekről bővebben a KRESZ 18. §-ának 1. pontjában olvashatnak itt.

Fotó: Érden láttam, hallottam csoport

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email