erdkorbe_12_DB_220424

Márciusban az Érdkörbét támogathatjuk a Civil Liciten

erdkorbe_12_DB_220424

Márciusban az Érdkörbét támogathatjuk a Civil Liciten

Lesz tavaszi városkerülés, és egyéb programokat is tervez az egyesület.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az online működő Civil licit keretében minden hónapban más érdi civil szervezetet támogathatunk, egyrészt úgy, hogy felajánlunk egy-egy tárgyat, szolgáltatást. A licit során befolyó összeg ilyenkor nem a mi pénztárcánkat, hanem a civil szervezet bankszámláját gyarapítja, másrészt azzal, hogy megvásároljuk a mások által kínált terméket.

Martin Norbert, a Civil Licit szervezője az ÉrdFM 101.3-nak elmondta: amikor elindult a kezdeményezés – még a Covid idején -, nagyon aktívak voltak a felajánlók. Később, mikor már több hasonló online licit is felkerült a világhálóra, csökkent a kezdeti lelkület.

Elismerésre méltó, hogy tavaly több mint 2,5 millió forint gyűlt össze a kedvezményezetteknek. Azok a hónapok voltak sikeresebbek, amelyekre előre készültek a szervezetek (például a tagok által készített és felajánlott termékekkel, vagy más cégektől gyűjtött, a liciten felkínált adományokkal). Ahol csupán az önkéntesek felajánlásaira hagyatkoztak, ott kisebb lett a bevétel.

Márciusban az Érdkörbe Egyesületet támogathatjuk, hogy megvalósíthassák az egész várost (és a környékbeli lakosokat) megmozgató bringás programjaikat. 

Csengeri Attila (Érdkörbe Egyesület) tervei szerint ebben az esztendőben a szokásos rendezvényeiken kívül több kisebb kirándulást is terveznek, ezeket előre közzé is teszik majd az egyesület felületein.

A Civil Liciten befolyó, illetve egyéb támogatásokból szeretnének létrehozni egy térségi kerékpáros applikációt is, amelyből az érdeklődők tájékozódhatnak a helyi és környékbeli kerékpáros programokról, szálláshelyekről.

Várják az egyesületben azokat az embereket, akiknek ötleteik, véleményeik vannak akár a kerékpáros programok, akár azok megvalósítása terén, mivel az Érdkörbe szeretné színesíteni a helyi biciklis életet.

kerekpar

Végére hagytuk a sokakat érdeklő információt: igen, idén is lesz tavaszi Érd Körbe, igaz, nem lesz olyan nagyszabású a rendezvény, mint a tavalyi jubileumi volt, de ismét tekerhetünk egy jót közösen.

„A kerékpározásra mindig is volt igény. Olyan helyeket tudunk felfedezni, amelyeket autóval nem. Ráadásul teszünk az egészségünkért. A tömegben való kerékpározásnak megvannak persze a veszélyei, de aki eljön, megtapasztalja, hogy a másik kerékpárosra is oda kell figyelni. Érdemes tehát egyénileg is és csoportosan is a kerékpározást választani” – mondta Csengeri Attila.

Képünk illusztráció

Fotók: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email