Batthyány iskola

Szeptembertől indul a gimnáziumi tagozat a Batthyány suliban

Batthyány iskola

Szeptembertől indul a gimnáziumi tagozat a Batthyány suliban

Rendkívüli felvételi eljárás keretében lehet majd jelentkezni május 8-ától.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Középiskolai képzés indul az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában szeptembertől. Kozma Zoltánné intézményvezető az ÉrdFM 101.3-nak elmondta: iskolájuk nem szerepelt a rendes felvételi eljárásban, a fenntartó azonban kérte az iskola átszervezését az Oktatási Hivataltól, hogy a továbbiakban összetett iskolaként működhessen.

„Tudomásom szerint ez az engedélyezés folyamatban van, és amint hivatalossá válik, rendkívüli felvételi eljárás keretében lehet majd jelentkezni az intézménybe” – hangsúlyozta Kozma Zoltánné.

Az a diák, akit nem vettek fel a rendes eljárás során megjelölt gimnáziumba, vagy felvételt nyert ugyan, de nem kíván oda beiratkozni, a rendkívüli felvételi eljárás keretében egyénileg, közvetlenül a Batthyány iskolánál tud jelentkezni. Erre május 8-ától lesz lehetőség, egészen augusztus 31-ig.

A 2023/2024-es tanévben egy (a tervek szerint 24 fős) osztályt indítanak, amelyben általános tanterv szerint tanulnak majd a gyerekek, tehát speciális tagozat egyelőre nem lesz.

batthyanybutorlead_201106

„A mi iskolánk sportiskola, szép eredményekkel. Azoknak az általános iskolás diákoknak, akik sikeres sportolók, szeretnénk biztosítani, hogy a középiskolában is tudják folytatni a sportolást” – tette hozzá az igazgatónő.

Kozma Zoltánné bízik benne, hogy szívesen jönnek a gimnáziumi osztályukba a gyerekek, szerinte a szülők jelzései alapján igény van a középiskolai tagozatra. Olyan családok is érdeklődnek, ahol  nyolcadikos a gyermek. Nekik a legfontosabb, hogy megtudják: miként kezdhetnek itt szeptemberben.

Hallgassa meg az ÉrdFM 101.3 interjúját Kozma Zoltánnéval:

 

Fotó: ÉrdMost archív, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email