Átadták az Érd Kiváló Sportolója és Sportcsapata díjakat

Érd Kiváló Sportolói voltak a Polgárok Házának vendégei – videó

Átadták az Érd Kiváló Sportolója és Sportcsapata díjakat

Érd Kiváló Sportolói voltak a Polgárok Házának vendégei – videó

A szívósságot, a küzdeni akarást és a tehetséget díjazta ma Érd városa.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd Kiváló Sportolója és Érd Kiváló Sportcsapata emlékéremmel jutalmazta a város azokat a diákokat, aki bajnokságokon, diákolimpián jól szerepeltek, illetve valamely sportág nemzeti válogatottjának tagjai. Az idei kiválóságok között vannak táncosok, keleti küzdősportokban jeleskedők, vitorlázó, sakkozó, jégkorongozó, illetve egy olyan új sportág bajnoka is, mint a síroller.

„Az akaraterő, a szívósság, a küzdeni akarás, a tettvágy és a tehetség diadala az, hogy most itt vagyunk – e szavakkal köszöntötte az ifjú sportolókat Csőzik László polgármester. – Örülök, hogy itt lehetek veletek, és higgyétek el, nagyon büszkék vagyunk rátok. Érd megbecsülését és tiszteletét szeretném kifejezni számotokra.”

A polgármester kiemelte, mennyi lemondás és veríték is van a gyönyörű eredmények mögött, nemcsak a gyerekeké – akik a kütyüiket is nyomogathatnák, ahelyett, hogy hajnalban, hétvégeken edzeni, versenyezni járnak -, hanem az őket támogató családoké is. Az edzőké is a dicsőség, ugyanakkor az iskolák támogató hozzáállása is kell ahhoz, hogy a tehetség szárnyalni tudjon.

Nehezen tudtunk választani a gyerekek közül, akikről biztosan fog még hallani Érd. Végül egy lányt és egy fiút kérdeztünk meg arról, mi van a szép teljesítmény mögött.

Molnár Emese Lilla a Vörösmarty Mihály Gimnázium 12. osztályos tanulója nemcsak válogatott vitorlázó, de a diákönkormányzat tagjaként iskolai programok aktív szervezője is. 2017 óta igazolt vitorlázó versenyző. 2018 óta több Európa- és Világbajnokságon kiváló eredményt ért el. A 2022-es világbajnokságon összetett eredményével az aranycsoportba jutott, az éves Országos Ranglista és az Országos Bajnokság női mezőnyében ezüst- és bronzérmet szerzett. Az MVM SE leigazolt versenyzője, a Magyar Vitorlás Szövetség ILCA válogatott keretének tagja.

„Én gyakorlatilag hajóra születtem, mivel féléves koromban járunk rendszeresen a Balatonra – magyarázta az ÉrdMostnak Emese. „Apukám kilencévesen beíratott egy vitorlástáborba. A Balatonban az az izgalmas, hogy nagyon sok arca van. Olyat is tud produkálni, hogy nincs szél és a parton kell lefoglalni magunkat. De akár fél óra alatt kialakul egy erős, szeles vihar, amikor menekülni vissza a partra.”

„Egész nyáron a Balatonon szoktam lenni, különösen Füreden vagyok. Fontos, hogy fejben is összeszedettek legyünk. Aki az utolsó nap is mentálisan stabil tud maradni, végig képes fókuszálni, azokból lesznek a bajnokok – hangsúlyozta Emese.”

Kovács Marcell a Foxminton Sport Club gyorstollaslabda versenyzőjeként számos nemzetközi sikert tudhat maga mögött. Egy ismerőse ajánlására 2019-ben ismerkedett meg a sportággal, és már abban az évben ezüstérmet szerzett a Gyorstollas Világbajnokságon, Budapesten. Tavaly szerb, majd cseh bajnok lett egyéni és páros kategóriában, a Zágrábban megrendezett Gyorstollas Világbajnokságon pedig 3. helyen végzett. Novemberben Solton a magyar bajnoki címet is megszerezte.

A 2023. évi díjtáadón a 2022-ben elért eredmények alapján ítélték oda az elismeréseket. Egyéniben nyolc sportoló, csapatban egy formáció részesült a város díjában.

Érd Kiváló Sportolója:
Kiss Inez (sakk)
Molnár Emese Lilla (vitorlázás)
Koncsek Zsófia (akrobatikus rock and roll)
Herendi Péter (karate)
Nyikos Zsolt Dominik (karate)
Kuminka Zsombor (jégkorong)
Kovács Marcell (gyorstollaslabda)
Ferbár Csongor (sífutás)

Érd Kiváló Sportcsapata:
A Masters SE Original children kisformációja (akrobatikus rock and roll)

Fotó: Pecsuvácz Péter, László Ferenc

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email