agdaralas2_220227.jpg

Tavasztól zöldjárattal segítik az érdi kerttulajdonosokat

agdaralas2_220227.jpg

Tavasztól zöldjárattal segítik az érdi kerttulajdonosokat

Kezdődnek a kerti munkák, áprilistól viszik el a nyesedéket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Februárban, ahogy beköszöntött a langyos idő, a gyümölcsfák metszését is megkezdték a kerttulajdonosok. Hogy mi legyen a levágott gallyakkal, ágakkal, az ilyenkor fogas kérdés, hiszen Érden rendelet tiltja a zöldhulladék elégetését, a zöldjáratok viszont majd áprilistól indulnak.

zoldhatarkomposzteudrazse_210513

Megoldást jelenthet, ha a nyesedéket komposztáljuk, vagy ha magaságyat építünk, és abban helyezzük el a gallyakat.  Akinek ez nem megoldás, de meg tudja oldani az utánfutós szállítást, az reggel 7 és 15 óra között leadhatja a Zöldhatár utcai komposzttelepen is. Az érdieknek kétszáz kilogrammig ingyenes ez a szolgáltatás.

Aki nem tud élni ezzel a lehetőséggel, és/vagy szeretne nagyobb mennyiségű gallytól megszabadulni, az az ÉKFI oldalán keresztül rendelhet ágdarálást. Ez a szolgáltatás március 1-jétől vehető igénybe üzemóránként 14500 forintért, és minimum két óra fizetendő, készpénzben. A gép csak 8 centiméteresnél nem vastagabb ágakat darál le, a keletkezett aprítékot pedig nem viszik el.

Persze van térítésmentes megoldás is: a zöldjáratok április 1-jén indulnak. Az ütemezést megtalálhatjuk az ÉTH honlapján. A keresőmezőbe írjuk be az utca nevét, és máris megjelennek a 2023-as információk egész novemberig.

Tudni kell, hogy az ÉTH a lombhulladékot, füvet már csak a cég emblémájával ellátott zöld zsákban szállítja el amit – ingatlanonként húsz darabot – ingyenesen vehetnek át az érdiek a cég ügyfélszolgálatán. Február 1-jén megkezdték a zsákok kiosztását, sokan életek is a lehetőséggel. Ha nem elég a kiosztott mennyiség, a Diósdi úton plusz zsákokat is vásárolhatunk.

ethzsakzoldjarat_210728

Ingatlanonként továbbra is elszállítanak 3 köteg gallyat, egyméteres darabokban összekötözve. Viszont fatuskót, fatörzset nem visznek el.

 

 

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email