CCU_TCU_drawing1_2

Sajtóközlemény (x)

CCU_TCU_drawing1_2

Sajtóközlemény (x)

A Prettl Electronics Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság sikeresen megvalósította a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2019-1.1.1-PIACI KFI kódszámú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívásra benyújtott „Autómotív Telemetria Platform Integrált Biztonsági eCall Rendszerrel” című, 2019-1.1.1-PIACI-KFI- 2019-00325 azonosító számú projektjét. (X)

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A projekt összköltsége 613,48 millió Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 243,97 millió Ft. A projekt fő célja egy új generációs telemetriai és csatlakoztatható interfészű platform kifejlesztése volt, ami a folyamatosan fejlődésben lévő technológiákat kihasználva és ezeket integrálva tud új szolgáltatásokat biztosítani a közösségnek, valamint az autómotív iparnak. A technológiák folytonos változása mellett a digitalizáció korunk másik nagy kihívása, melyre a vevőknek megoldást kell biztosítanunk a termékeinkkel, lehetővé kell tennünk az elérhető (szenzor és egyéb) adatok összegyűjtését, megosztását, részleges vagy teljes kiértékelését és adatfelhőbe juttatását, mindezt a legbiztonságosabban, szem előtt tartva a kiberbiztonsági praktikákat. Miután összegyűjtöttük és kiértékeltük az összes belső kutatási tapasztalatot és potenciális vevői igényt, arra a következtetésre jutottunk, hogy célszerűbb egy telemetriai ökoszisztémát kialakítanunk, melyhez több összekapcsolható termék is tartozhat, ezáltal biztosítva a flexibilis és gyorsan a megrendelő (vevő) igényeire szabható megoldásokat. A projekt célját szem előtt tartva két különálló vezérlő elektronikának a kifejlesztésén dolgoztunk, melynek során teljesen kifejlesztettünk egy Telemetria és Csatlakoztatható Interfész vezérlő terméket (CCU – Connectivity Control Unit) és a prototípus megoldását egy kisebb Telemetria vezérlő terméknek (TCU – Telematics Control Unit). Ezek a vezérlőegységek egy telemetriai ökoszisztémában tudnak egymással együttműködve vagy teljesen különállóan is működni. A járműben lévő különböző alrendszerekkel, adat- és vezérlőbuszokon keresztüli összeköttetés révén, tudják a jármű felhasználói vagy telemetria adatait összegyűjteni vagy azokat távolról szolgáltatni, mint például: a jármű mozgását, helyét, sebességét, motoradatait, a kapcsolat minőségét, az érzékelők adatait, távoli szerveren rögzített paramétereket vagy médiatartalmat. A járműben Internet-, Wifi-, Bluetooth Low Energy-, Zigbee- vagy OABR hálózatot, valamint bizonyos területeken eCall- és más információs képességet, szenzorokat is kínálni tudnak. A termékek elsődlegesen a járműipar szabványai szerint készültek, támogatják mind a 12V-os és 24V-os rendszereket, de átalakíthatóak az ipar más területeire is. Mindkét eszköz saját fejlesztésű szoftverrel rendelkezik, mely frissíthető és bővíthető, valamint a kiberbiztonsági követelményeket szem előtt tartó koncepció alapján terveztük, hogy biztonságos és védett kapcsolatot biztosítsanak.

Összességében megállapíthatjuk, hogy a projektre kitűzött célokat elértük, amit az is bizonyít, hogy a projekt egyes részeredményei már most a piac és az iparág hasznára válnak. A projekt során alkalmazott újításoknak köszönhetően az új kapcsolatok kiépítése mellett a meglevő vevőinkkel és partnereinkkel is erősítjük a kölcsönös bizalmat, és megalapozzuk a hosszú távú szakmai és üzleti kapcsolatok kialakítását, illetve bővítését.

A Projekt befejezési dátuma: 2023.01.31

További információ kérhető:

  • Prettl Electronics Hungary Kft.
  • Telefon: 36 23 505805
  • Honlap: www.prettl.hu

(X)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email