erdnyugatfarsang3_230224.jpg

Elűzték a telet Érdről

erdnyugatfarsang3_230224.jpg

Elűzték a telet Érdről

Kiszebábot égettek, hangoskodtak, alakoskodtak és még Tél kapitányt is hazakergették a birodalmába a Fundoklia-téri farsangolók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Ha rajtam múlik, itt a tél megmarad! Nyáron síelni, szánkózni… Ugye, milyen jó” – nevetett Tél kapitány, civilben Balázsi Zsolt, aki rendszeres látogatója az Érdnyugat Egyesület rendezvényeinek. És most már jeles szereplője is.

A gyerekek jól megkergették, el is kapták, hogy aztán együtt táncolják körül a tüzet, amin elégették a telet jelképező kiszebábut.

Az Érdnyugat Egyesület február 24-ei farsangjának a tél közös elűzése volt a fénypontja, de volt idő, lehetőség a beszélgetésre, falatozásra is, hiszen a szervezők mindenkit teával, fánkkal vártak.

A farsangolók végigvonultak a környező utcákon is, kereplőikkel, dobjaikkal hangoskodva – ez is a télűző szertartás része volt.

A Fundoklia-téren nem kereplők kattogtak, hanem zene szólt, DJ Dóri jóvoltából, aki igazi karneváli hangulatot varázsolt a kis térre.

„A Márton-napi lámpás felvonulásaink már nagyon ismertek és népszerűek, több százan vesznek részt rajta. Szeretnénk ezt a télűző mulatságot is minél ismertebbé tenni. Decemberben a karácsonyfát táncolták körül a családok, most a tüzet” – mondta lapunknak Fejes Rita, az Érdnyugat Egyesület tagja, a rendezvény egyik szervezője.

A Rácz család – anyuka, apuka és a két gyerek – már a tavalyi farsangra is eljött. „A kicsik nagyon várták ezt az alkalmat, a beöltözést, a kergetőzést” – mondta az édesanya. A Fundoklia-tér környékén laknak, és az egyesület minden rendezvényére eljönnek.

Sokan már ismerősként üdvözölték egymást a téren, és persze születtek új ismeretségek is. Hogy aztán a hétköznapokon megismerik-e majd egymást azok, akik itt találkoztak először, az más kérdés – elvégre erre a farsangi mulatságra többen öltöttek jelmezt, illetve maszkot, és nem csak a gyerekek.

 

 

Fotók: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email