Az ezüstérmes érdi lányok

Így tarolt az érdi Batthyány csapata a diákolimpián

Az ezüstérmes érdi lányok

Így tarolt az érdi Batthyány csapata a diákolimpián

Az érdi iskola négy döntőbe jutott csapata közül kettő is érmet nyert grundbirkózásban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Arany- és ezüstérmet nyertek az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola növendékei a Grundbirkózás Országos Diákolimpia Döntőn. A dunakeszi megméretésen korcsoportonként hirdettek bajnokot, külön-külön a lányoknál és a fiúknál.

A Biró Attila testnevelő által vezetett csapatok közül a II. korcsoportos lányok második, a szintén II. korcsoportos fiúk harmadik helyezést értek el. A dobogóról ugyan lemaradtak az I. korcsoportos érdi csapatok, de így is szép eredményt elérve a lányok negyedik, a fiúk hatodik helyen végeztek.

Az ezüstérmes lánycsapat tagjai: Varga Leila, Kovácsevics Bernadett, Czető Hanga, Vajna Nóra, Sátrai Lilla, Szabó Adrienn, Gdovin Regina, Briák Alexandra, Fülöp Regina, Tanka Dorina.

A bronzérmes fiúcsapat tagjai: Králik Milán, Könnyű Dániel, Dvorszky Kevin, Németi Bálint, Pagonyi Gergely, Pagonyi Dániel, Dóczi, Dávid, Ujlaky Dániel, Bartha Örkény.

„Az utóbbi években rendre ott voltunk valamelyik csapatunkkal az országos döntőn és egyre közelebb kerültünk a dobogós helyezéshez. A tavalyi 4. és 5. hely után idén sikerült még előrébb lépni és két alakulatunk is érmekkel, illetve kupával térhetett haza – nyilatkozta Biró Attila, a Batthány iskola testnevelő tanára.

„Csapataink nemcsak birkózókból álltak, a versenyszám jellegéből adódóan (körből kitolni vagy talajról felemelni lehet) más sportágak űzői is el tudták sajátítani a szükséges technikákat a felkészítő foglalkozásokon. Így több kézilabdázó, tollaslabdázó, labdarúgó is tagja volt a csapatoknak, és nagyban hozzájárultak a sikerhez. Az Érdi Spartacus SC birkózóegyesület két edzője, Südi Gábor, Dénes Mercédesz, továbbá Vejki Tamás a felkészítés mellett a versenyen is segítségemre volt.”

Az országos diákolimpia hétvégén megtartott döntőjén közel száznegyven nevezett oktatási intézmény közül nemenként és korosztályonként a legjobb tizenegy-tizenkét csapat vett részt.

Borítóképen az ezüstérmes érdi lányok. Fotó: Batthyány Sportiskolai Általános Iskola

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email