pexels-cottonbro-studio-3943714

Jó, ha gyerek is tudja, hogy mi, mennyi és miért

pexels-cottonbro-studio-3943714

Jó, ha gyerek is tudja, hogy mi, mennyi és miért

Számolni tudni nem csak matekórán, hanem a boltban is hasznos lehet, derült ki a Kőrösi Iskola pénzügyi és vállalkozói témahetén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában évről-évre megtartják a „PÉNZ7” pénzügyi és vállalkozói témahetet, méghozzá azzal a céllal, hogy a gyerekek lássák, a matematikát nem csak önmagáért érdemes tanulni. Hiszen ez, a sokak által nem kedvelt vagy épp nehéznek tartott tantárgy számos olyan élethelyzetben is felbukkan, amivel előbb-utóbb mindannyian szembetalálkozunk.

És ha ez így van, akkor jó ha ez a találkozás minél kevésébé ér váratlanul minket, gondolhatták a témahét ötletgazdái, ezért az iskola eheti matematika óráit annak szentelték a pedagógusok, hogy mindennapos gazdasági példákat mutassanak be a gyerekeknek.

A fiatalok készíthettek családi költségvetést, kiszámolhatták, hogy a közeli boltban vagy a távolabbi piacon érdemes-e vásárolniuk, de a hitelfelvételek matematikája is szóba került, mondta el az Érd FM kérdésére Hermann Erzsébet, intézményvezető.

A teljes beszélgetést itt udja meghallgatni.

Fotó: Pexels

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email