véradás

Menő program Valentin-napon egy szerelem fűtötte közös véradás

véradás

Menő program Valentin-napon egy szerelem fűtötte közös véradás

Életed, véred a szerelmedé? Azért a véredből adj másnak is!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érden február 14-én, kedden, 13:00–18:00 óráig vérünket adhatjuk – másokért és a szerelemért – az Érd Arénában. Akit ez még nem motivál kellőképpen, az tegye próbára a szerencséjét! Az Országos Vérellátó Szolgálat ugyanis nyereményjátékot hirdet erre a napra: akár háromnapos wellnesst, hőlégballonos sétarepülést is nyerhet, aki február 1-14. között szerelmével, barátaival, kollégáival vagy családtaggal közösen ad vért, azt egy közös fotóval megörökíti, és elküldi február 14-e éjfélig a marketing@ovsz.hu e-mail címre.

A vér életet ment, hiszen akinek szüksége van rá, az csak mások önkéntes áldozathozatala árán maradhat életben. A hazai egészségügyi intézmények ellátása évente körülbelül 390 000 véradással biztosítható. Ez azt jelenti, hogy naponta 1600-1800 véradóra van szükség. Mivel a levett vérből előállított legrövidebb lejáratú vérkészítmény (trombocita készítmény) csupán 5 napig használható fel, nagyon fontos a folyamatosság biztosítása.

Vérátömlesztésre (transzfúzióra) elsősorban a nagy vérveszteséggel járó balesetek sérültjeinek ellátásakor, illetve műtétek során van szükség. Számos súlyos – vérképzőszervi vagy rosszindulatú – betegség is jó eséllyel gyógyítható, ha a beteg folyamatosan hozzájut a szükséges vérkészítményhez.

Ha ez most, a Valentin-napi akció során nem jönne össze, véradás mindig volt, van és lesz. A véradási helyszínkereső itt érhető el. A véradásról bővebb információ itt olvasható.

 

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email