ledosztas4_230206

Mint a cukrot, úgy viszik Érden az ingyenes LED izzókat – Videó

ledosztas4_230206

Mint a cukrot, úgy viszik Érden az ingyenes LED izzókat – Videó

Érden megkezdődött az energiatakarékos izzók kiosztása.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mai naptól számítva 19 ezer LED-izzót osztanak ki február végéig a Polgárok Házában, illetve a Parkvárosi Közösségi Házban. Február 6-a és február 28-a között minden érdi lakos, aki tavaly év végén regisztrált a programba, átveheti az energiatakarékos égőket tartalmazó csomagját. Hétfőn és kedden 10-től 16 óráig, míg szerdán, csütörtökön és pénteken 14-től 20 óráig várják az érdieket az Alsó utca 3., illetve a Gépész utca 14. alatt. Február 11-én, szombaton, 10-től 16 óráig biztosítják az átvételt a fenti helyszíneken.

LED-osztás a Parkvárosi Közösségi Házban

Hogy az energiatakarékos izzókra mekkora a kereslet, azt az is jól mutatja, hogy hétfőn már 10 óra előtt sorban álltak az igénylők, és folyamatosan érkeztek mindkét helyszínre. Délelőtt a regisztráltak mintegy tíz százaléka át is vette a számára csomagolt izzókat.

A sor, illetve az átadás-átvétel gyorsan haladt, hiszen előre, névre szólóan összekészítették a csomagokat. A jogosultság ellenőrzése után csak egy aláírás kellett, és már vihette is új izzóit az igénylő.

A csomagok összekészítésében a Polgármesteri Hivatal több munkatársa, a Szövetség Érdért frakció tagjai, civilek, valamint a város vezetősége dolgozott napokon át, hogy megkönnyítsék és felgyorsítsák az átvétel folyamatát.

LED-osztás a Polgárok Házában

Csornainé Romhányi Judit képviselő is részt vesz az osztásban. Az ÉrdMostnak elmondta, sajnos, olyanok is jönnek az izzókért, akik korábban nem jelentkeztek a programba. A képviselő hangsúlyozta: csak annak tudnak izzót adni, aki regisztrált, és visszaigazolást is kapott az igénye befogadásáról.

Volt olyan lakos, aki harmincöt izzót kért, és mindenhol lecserélte a régi villanykörtéit. Más – mint például Kecskés Gyula, akinek a kilencvenezer forintos nyugdíja – csak ott váltott LED-ekre, ahol gyakrabban égeti a villanyt, Neki ez az ingyenes lehetőség nagyon nagy segítség.

„Köszönöm az önkormányzatnak! Ezzel spórolunk az áramon – hálálkodott Gyula bácsi. – Van már otthon LED-izzónk, de kevés. Most a konyhába, a nappaliba, a fürdőszobába és a hálóba kerülnek új típusú izzók, ahol eddig hagyományos, régi, 60-as körték voltak.”

„Én minden helyiségben lecserélem a régi körtéket” – tervezgette egy hölgy. Hozzátette: ha nem lett volna ez a lehetőség, nem váltott volna, mert a LED-izzók bizony nem olcsók. Ami bizony igaz, de hosszú távon megtérül az áruk.

 

 

Fotó: Ádám Kata, Videó: Jeney Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email