22_03_29_erdmost_nincskep

Még jobban megbecsülik az érdi köztisztviselőket

22_03_29_erdmost_nincskep

Még jobban megbecsülik az érdi köztisztviselőket

Rezsitámogatást kapnak a köztisztviselők, és döntöttek az óvodák, bölcsődék nyári nyitvatartásáról is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A képviselők megszavazták a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásairól szóló  önkormányzati rendelet módosításáról, illetve az önkormányzat és a hivatal alkalmazottainak cafeteria-juttatásairól szóló előterjesztését.

A rendelet értelmében 2023 január, február hónapjaira havi bruttó 75 ezer forint / fő összegű, alanyi jogon járó rezsitámogatást állapítottak meg a hivatal köztisztviselői részére. Az éves cafeteria nettó összege 200 ezer forintra emelkedik (az eddigi 200 bruttóról).

A képviselők döntöttek arról, hogy az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolához tartozó birkózócsarnok a jövőben a „Tar Mihály Birkózócsarnok” nevet viselje, az ezzel kapcsolatos rendezvényt február 9-én tartják majd.

Szavaztak a bölcsődék és óvodák nyári nyitva/zárva tartási rendjéről:

A Pöttöm Sziget Bölcsőde július 3-tól július 28-ig, az Apró Falva Bölcsőde július 31-től augusztus 25-ig zárva tart.

pottom_bolcsi

A képviselők véleményezték és elfogadták tankerület anyagát az általános iskolák jövő tanévre vonatkozó felvételi körzeteinek kialakításáról.

Simó Károly (Fidesz-KDNP) ez utóbbi napirendi ponttal kapcsolatban felvetette, hogy a felvételi körzetek kialakítása esetén a nagyobb területi egységeket ne vágjanak ketté – most van rá példa, hogy Tisztviselőtelepen az egyik család gyermeke a Batthyány, a szomszédban lakó gyermek viszont már a Bolyai iskolához tartozik.

Csőzik László egyetértett ezzel, szerinte is ez valóban nagyon fontos szempont.

Képünk illusztráció

A közgyűlés döntött arról is, hogy az Érdi Batthyány Fülöp Díj – amit 2022-ben alapítottak és az idei március 15-ei ünnepségen osztanak majd ki először – posztumusz is adományozható. Ebben az esetben az elismerés átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult.

Simó Károly energiaközösség létrehozására irányuló előterjesztését Csőzik László azzal a módosítással javasolta elfogadni, hogy azt a készülő, önkormányzati Fenntartható Energia és Klíma Akcióterven (SECAP) keresztül valósítsák meg.

Ezt Simó Károly is megfelelőnek tartotta, így az előterjesztést ezzel a módosítással szavazták meg. Végezetül egy sürgősségi indítványról szavaztak a képviselők: az Érd Városi Sportegyesület számára a város 65 millió forint összegben támogatást nyújt, a sportszervezet idei működési kiadásainak fedezéséhez.

 

 

 

 

 

Kiemelt fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email