temető 2

Drágulhatnak Érden a temetkezés költségei

temető 2

Drágulhatnak Érden a temetkezés költségei

Mintegy húsz napirendi pontról tárgyal Érd közgyűlése csütörtökön. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A városatyák meghallgatják a leköszönő diákpolgármester beszámolóját az Érdi Ifjúsági Önkormányzat részére biztosított tavalyi költségvetési forrás felhasználásáról.

A 2022-es évre vonatkozó képviselői tájékoztatókról is szavaz a testület.

Várhatóan módosul a temetkezés rendjéről szóló helyi rendelet is.

A tervezet szerint a temetési hely megváltási, újraváltási díjai, valamint a temetői szolgáltatások díjai márciustól emelkednének, a szolgáltatások pedig bővülnének, a lakosság igényeihez igazodva.

Szavaznak a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásairól szóló  önkormányzati rendelet módosításáról, illetve az önkormányzat és a hivatal alkalmazottainak cafeteria-juttatásairól is.

Ha a közgyűlés elfogadja a helyi adókról szóló rendelet módosítását, jelentősen kiszélesedhet azon 65 év feletti, egyedül élő nyugdíjasok köre, akik – amennyiben kérelmezik – mentesülnek az építményadó befizetése alól.

A képviselők döntenek arról, hogy az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolához tartozó birkózócsarnok a jövőben a „Tar Mihály Birkózócsarnok” nevet viselje. 

Szavaznak a bölcsődék és óvodák nyári nyitva/zárva tartási rendjéről, és véleményezik az általános iskolák jövő tanévre vonatkozó felvételi körzeteinek kialakítását is.

Csütörtökön 10 órától figyelje az ÉrdMost élő közvetítését a közgyűlés üléséről, illetve szöveges összefoglalónkat, amit rendszeresen frissítünk!

 

 

 

 

 

 

Fotó: Pixabay illusztráció

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email