civillicit0_210127

Még mindig kell a civil támogatás, így februárban folytatják

civillicit0_210127

Még mindig kell a civil támogatás, így februárban folytatják

Egymillió forintot gyűjtött novemberben és decemberben a Civil licit érdi csoportja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Novemberben az Életfa Egyesületnek gyűlt össze 850 ezer forint, tagjaik sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését támogatják ebből a pénzből. Decemberben pedig a Gyermekmosoly Alapítványnak jött össze 150 ezer forint, ezt azt óvodás és bölcsődés gyermekek fejlesztésére fordítják.

A Civil licit Érd csoport eredetileg a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésére jött létre három évvel ezelőtt.

„Minden évre úgy készülünk, hogy talán az lesz az utolsó, amikor még szükség van a segítségünkre, de aztán minden év tartogat számunkra új kihívást – mondta el az ÉrdMostnak Martin Norbert, az érdi csoport társalapítója. – 2022-ben a háború és a gazdasági válság nehezítette a gyűjtéseket. Igencsak megcsappant az adakozási kedv, de azért az év folyamán érdi illetve Érd környéki felajánlásokból több mint 2 millió forintot sikerült összegyűjteni. Ezekből 8 érdi vagy Érdhez kötődő szervezet céljait segítettük.”

Kedvezményezett: a 2030 Egyesület, támogatottak: ukrajnai menekültek

A licit úgy működik, hogy a csoportban bárki árverésre bocsáthat – az adminisztrátorok jóváhagyását követően – általa tulajdonolt terméket vagy szolgáltatást, amivel a befolyó összeget az adott hónap kiválasztott szervezetének támogatására ajánlja föl. Az egyik legeredményesebb hónap 2021 decembere volt, amikor 1,5 millió forintot sikerült gyűjteni az Életfa Egyesületnek.

2022 tavaszán a 2030 Egyesületnek gyűjtöttek az ukrajnai menekültek támogatására, illetve az ÉrdKörbe 20. születésnapi tekerésének szervezését segítették.

Mivel egy elszegényedő társadalomban nehezebben gyűlnek az adományok, gondolkodnak azon is, hogy változtatnak az „egy hónap egy szervezet” felálláson, tette hozzá Martin Norbert. Ez a rendszer azért alakult ki, mert vannak olyan szervezetek, amelyek egy-egy programjukhoz gyűjtenek támogatást, amelyek bizonyos időszakokhoz köthetőek – ilyen például a Szikra, amelynek a nyári autista tábor előtt jól jön némi segítség.

De vannak más visszatérő kedvezményezettek is, mint például a Babagenetika Alapítvány, az Életfa, a Szikra, a Szivárvány ovi alapítványa, a Gyermekmosoly Alapítvány, vagy az ÉrdKörbe. Fölmerült a szervezőkben, hogy eredményesebben lehetne mozgósítani az adományozókat, ha nem lennének „tematikus” megkötések, de ez még megbeszélés tárgya. Az biztos, hogy februártól folytatják.

Fotók: Civil licit Érd

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email