kutya_szomoru_jo

Háborúként élték meg az érdi kutyák a szilveszter éjszakát

kutya_szomoru_jo

Háborúként élték meg az érdi kutyák a szilveszter éjszakát

Legalábbis az állatmentők a munkájuk közben szerzett élményeik alapján így gondolják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tizenöt megriadt, elkóborolt kutyát mentettek meg az Érdi Civil Állatmentők Alapítványának munkatársai – árulta el az Érd FM 101.3 kérdésére Benke-Kovács Gabriella, a szervezet alapító-tagja. Hozzátette, szerencsére mindegyiket sikerült is visszajuttatni a gazdájához, ami elsősorban az állatokban található chipnek volt köszönhető. Ez pedig nem komoly előrelépés a korábbi évekhez képest, amikor még korántsem volt egyértelmű, hogy van ilyen – az állatvédők munkáját is nagyban megkönnyítő – szerkezet a kutyában.

Ugyanakkor a tűzijáték kapcsán az elmúlt néhány esztendőhöz képest most messze több volt durrogtatás – véli Benke-Kovács, amit Böjtös Andrea, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke is megerősített.

Böjtös szerint szilveszterkor órákon át durrogtak a tűzijátékok, a bulizók ezúttal mintha korábban elkezdték volna a pirotechnikai eszközök használatát. Csodálkozik is, hogy az eddigi adatok alapján nekik csupán négy kutyával volt dolguk. Igaz, ahogy az lenni szokott, a következő egy hétben bármikor befuthatnak még hívások eltűnt kutyákról.

És ha már eltűnt kutyák!

 

A Sirius által megmentett ebek közül egynek még most sem találják a gazdáját. Ezért ha valaki tudja, kié a képen látható kutyus, amit a Vadlúd utca környékén fogtak be, akkor az alapítvány honlapján megtalálható elérhetőségeken érdemes érdeklődni.

A szilveszteri állatmentésekkel kapcsolatban további részleteket tudhat meg a két érdi állatmentő szervezet vezetőjével készített interjúból.

 

Fotó: Pexels/Sirius Alapítvány

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email