321806126_508522398047586_3822572364955787119_n

ÉrdMost receptsorozat – Nem jöhet el az Újév lencseleves nélkül

321806126_508522398047586_3822572364955787119_n

ÉrdMost receptsorozat – Nem jöhet el az Újév lencseleves nélkül

Megadtuk a hagyománynak is a magáét, hogy a sok pénz másfelé ne guruljon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kell a mai napra – holnapra átnyúlóan – egy kis disznóság, hogy legyen, ami kitúrja nekünk a szerencsét, meg sok lencse, hogy ideguruljon a sok pénz. Ne feledjünk pár szem lencsét zsebre tenni, amikor felcsendül éjfélkor a Himnusz, hogy ne induljunk neki üres zsebbel az új esztendőnek!

Megörültünk, amikor Parti Erikától – Százhalombattáról – kaptunk egy jó tárkonyos lencseleves-receptet, fotókkal, így most meg is oszthatjuk olvasóinkkal.

Hozzávalók

½ kg lencse

3 szelet füstölt tarja

1/2 szál házi füstölt kolbász

2 nagyobb sárgarépa

1 fehérrépa

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál liszt

2 kávéskanál pirospaprika

3 babérlevél

1 teáskanál tárkony

só, ételízesítő

Elkészítés

Alaposan megmosom, és egy órára beáztatom a lencsét. Felkarikázom a zöldségeket, és olívaolajon megdinsztelem. Kockára vágok három szelet füstölt tarját, és hozzáteszem a zöldséghez.

Leveszem a tűzről, megszóróm az egészet a liszttel, és hozzáadom a pirospaprikát. Keverem közben, hogy össze ne csomósodjon, és óvatosan felöntöm vízzel.

Leszűröm a lencsét, beleöntöm, hozzáadom egészben a vöröshagymát és a fokhagymát, valamint a fűszereket, felforralom és főzöm.

Amikor a tarja megpuhult, belekarikázok egy fél szál házikolbászt.

Egy óra alatt szépen összefőnek az ízek. Gazdagabbá lehet tenni csipetkével, tejföllel, de van aki kevés ecettel, savanykásan szereti.

Gyakran megfőzöm, nemcsak Szilveszterkor.

Szöveg és fotó: Parti Erika

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email