erdarena_medence_2

Mennyiből finanszírozható az Aréna működtetése 2023. elején?

erdarena_medence_2

Mennyiből finanszírozható az Aréna működtetése 2023. elején?

Érdemes-e úszó- és egyéb sportokra bérletet váltani 2023. téli hónapjaira az Érd Arénába?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha minden jól megy, a decemberi rezsire még futja abból a 42 milliós állami támogatásból, amit kapott a város erre a célra. De lesz-e folytatás?

Bizakodásra ad okot a kiírás az Aréna honlapján, hogy január 2-tól az intézmény a megszokott nyitvatartással várja a sportélményre vágyókat. Ugyanakkor nem titok, hogy a rezsiárak az egekbe szöktek. Hogy ez befolyásolja-e az Aréna sorsát, arról megkérdeztük a Városháza kommunikációs vezetőjét. László Ferenc elmondta, hogy a város nagyon bízik a folytatásban.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hivatalával. Kértek tőlünk adatokat, hogy mennyi az üzemeltetés plusz költsége. Meg kell mondanom, az adatok eléggé lesújtóak: a következő negyedévre számításaink szerint – szemben az előző negyedév 42 milliós többletköltségével – 2023 első három hónapjában 140 millió Ft plusz kiadással kell megbirkóznunk, tehát csaknem 100 millió a növekmény.”

Egyelőre nincs hír arról, hogy ezt megfinanszírozza-e az állam, a városvezetés várja a kormány döntését.

„Székesfehérvár polgármesterének nemrég közzétett Facebook-bejegyzését olvasva kedvező válaszban bízunk – csillantja meg a reményt a kommunikációs vezető. – Dr. Cser-Palkovics András legutolsó posztjában írja: az államtitkárság visszajelzéseiből arra lehet következtetni, hogy „az állam szándéka is egyértelműen az, hogy az uszodák tovább működjenek”. Ez minket is bizakodással tölt el, reméljük hogy napokon belül megszületik a pozitív döntés, és nyitva tudjuk tartani hosszabb távon is az Arénát.”

Január 2-ára tehát készíthetik a sportfelszerelést az Aréna állandó vendégei, és közösen reménykedhetünk abban, hogy a sok egyeztetés eredményeként kedvező döntés születik.

információ: Érdi Polgármesteri Hivatal, fotó: ÉrdMost archívum

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email