Bolyaiünnepély20221

Kétszeres jubileum az idei Bolyai-napon

Bolyaiünnepély20221

Kétszeres jubileum az idei Bolyai-napon

A nagy matematikus születésének 220-ik, az iskola névfelvételének pedig a 35-ik évfordulóján tartották az idei ünnepséget.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Iskolánk legnagyobb ünnepe a Bolyai-nap, fogalmazott az Érd FM kérdésére Baranyi Terézia, a Bolyai János Általános Iskola igazgatója.

Az eseményt minden évben december 15-én, a nagy matematikus születésnapján tartják, ráadásul, mint Baranyi hozzátette, az idei duplán kerek évforduló még különlegesebbé teszi ezt a napot. A napot, amikor – manapság már hagyományosan – felidézik az intézmény névadójának életét és munkásságát. Megkoszorúzzák az épület aulájában található domborművét. Valamint a pedagógusoknak és a diákoknak szóló, szintén Bolyairól elnevezett különféle díjakat is ilyenkor adják át. Például az iskola által szervezett matematika verseny győztesei is most kapták meg az elismerő okleveleket.

Idén Balázs Ágnes és Farkasné Offenberger Erzsébet kapta a pedagógusoknak járó Bolyai-díjat.
A Bolyai által szervezett Bolyai matekverseny 2022-es győztesei.

Ezek után a tanulók számos, elsősorban a matematikához kapcsolódó foglalkozáson vehettek részt. Volt sudoku és sakkterem, de a mozgásos amőbának elnevezett játékot is ki lehetett próbálni.

Az idei Bolyai-nap egyik kiemelte programja volt a Lénárt-gömb feltalálójának, Lénárt István matematikusnak a látogatása, aki egy látványos és interaktív műhelyfoglalkozást tartott az érdeklődő gyerekeknek. Az igazgatónő szerint, a fiatalok „csillogó szemmel” jöttek ki a teremből a professzor előadása után.

Baranyi Terézia elmondta, a Bolyai-napot egyébként a Bolyai-hét keretében rendezték meg, ami hétfőn egy kézilabda kupával zárul majd.

A teljes interjút itt lentebb tudja meghallgatni.

Fotó: Bolyai Általános Iskola

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email