kozgyulesTMA_221124

Izgalmas harc lesz: közgyűlésen tiltakoznak a Romics lenyúlása ellen

kozgyulesTMA_221124

Izgalmas harc lesz: közgyűlésen tiltakoznak a Romics lenyúlása ellen

Kedden több sürgős napirendi pontot is tárgyal Érd képviselő-testülete.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ünnepek miatt december 13-án tartja havi rendes ülését Érd képviselő-testülete a Polgárok Háza dísztermében. A 10:30-kor kezdődő tárgyalást az ÉrdMost élőben közvetíti, de szöveges összefoglalóval is jelentkezünk.

Két sürgős előterjesztést is tárgyalnak kedden: az egyik az érdi járóbeteg-szakellátás és a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény megvédésével kapcsolatos határozati javaslat.  Miközben a kormány tervei között szerepel a szakrendelők államosítása, a város vezetése továbbra is Érd intézményeként kívánja működtetni azt, és határozottan ellenzi a járóbeteg-szakellátás lenyúlását.

A javaslat szerint a közgyűlés felkéri Aradszki András országgyűlési képviselőt, hogy a lehetséges összes fórumon adjon hangot a város tiltakozásának a tervezett átalakítás, a járóbeteg-szakellátás államosítása ellen.

A másik sürgős előterjesztés  a Polgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési intézmények 2023. évi belső ellenőrzési terveinek jóváhagyására irányul.

A keddi közgyűlésen a képviselők elbírálják a szakrendelő intézményvezetői pályázatát, értékelik az önkormányzati fenntartású óvodák szakmai tevékenységét, és döntenek az idősek tartós bentlakásos ellátásának fejlesztéséről.

A városatyák korábban már döntöttek az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság megszűnéséről – feladatait, ha most megszavazzák, a megalapításra kerülő Érd Aréna Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény veszi majd át.

Amennyiben a képviselők támogatják, településrendezési szerződést köthet az önkormányzat a Festal étterem tömbjében elhelyezkedő, félbemaradt konferenciaközpont, illetve hotel felépítése érdekében.

Az ingatlan hosszú évek óta áll befejezetlenül, az építési engedély kiadása óta a telek építési övezeti besorolása megváltozott, emiatt az építkezést az eredeti tervek szerint már nem lehet befejezni. Ezért van szükség az övezeti előírások felülvizsgálatára és módosítására – derül ki az előterjesztésből. 

A telek új tulajdonosa egyébként az eredeti funkció helyett lakásokat és szolgáltatásokat is magában foglaló épületkomplexumot valósítana meg.

Még egy településrendezési szerződést kötne az önkormányzat: a helyi építésügyi előírásokat annak érdekében módosítanák, hogy a Sentimento Kft. a Kornélia – Elvira – Piroska – Éva utcák által határolt telektömbre kutatási, fejlesztési és innovációs központot, gyártó- és irodaépületet építhessen.

A városi, fideszes ellenzék javaslatot tesz egy  közlekedés- és közbiztonsági mintaprojekt  megvalósítására, ami a Fehérvári út – Csalogány utca – Páva utca –Szajkó utca által közrefogott, kertvárosias területen valósulna meg. Ennek keretében okos oszlopokat szerelnének fel, amelyek egyben megoldják a közvilágítást, térfigyelést, légszennyezettség-mérést, ezenkívül WIFI-t, valamint elektromos töltést szolgáltatnak. A projekt megvalósításának forrásait a TOP Plusz programból, pályázati úton lehetne biztosítani. Simó Károly, a tervezet kidolgozója a Facebook oldalán arról számol be, hogy jelzést kapott arról, hogy ezt a város vezetése támogatja.

Az összes napirendi pontot itt tekintheti meg.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email