szalagavato_221102

Tizenkét osztály ünnepelt – videó

szalagavato_221102

Tizenkét osztály ünnepelt – videó

Kétszázötven diákra tűzték fel a szalagot az Érdi SZC Kós Károly Technikum pénteki ünnepségén, az Érd Arénában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tizenkét osztály végez az idén a Kósban; a hároméves szakképző iskolai diákok, az ötéves technikumi tanulók, az érettségi előtt álló 12-esek és a szakmával már rendelkező, nappali képzés keretében érettségit szerző diákok – tudtuk meg Dózsa Lajos intézményvezetőtől, aki azt is elárulta: a szalagavató bál iskolájukban fél évszázados hagyományra tekint vissza, és a keringő mellett nemcsak az osztálytáncokat, hanem a tanárok meglepetéstáncát is láthatja a közönség.

Négy végzős diákkal beszélgettünk az ünnepség előtt. Nyugodnak egyiküket sem lehetett mondani, de egy kis izgalom ilyenkor bőven belefér.

 

 

„Mindenkiben van egy kis stressz… A táncpróbák nem voltak könnyűek, a tanulás mellett, de élveztem – a tánctanárunk nagyon jó fej volt, profi és segítőkész. Heti kétszer próbáltunk, és otthon is gyakoroltam a lépéseket” – mondta a rendészeti képzésen részt vevő Szőcs Milán Balázs, aki igazi mérföldkőnek tartja a szalagavatót.

„Kereskedelmet tanulok, ez a negyedik évem, és még lesz egy, érettségi után, úgyhogy akkor is kapok majd szalagot. A mi osztályunk is sokat készült, először nagyon nem mentek a dolgok, de aztán egyre több próba volt, és egyre jobban összeállt minden. Szerintem a fiúk és a lányok is ugyanúgy izgulnak” – mondta Traier Csaba.

„A keringő után megyünk bulizni.  Sikerült itt Érden szerezni egy helyet, és amíg el nem fáradunk, addig maradunk” – tette hozzá.

Bíró Nikolett közszolgálati ügyintéző képzésre jár. Már nagyon várta a keringőt, és – a fiúkkal ellentétben – nem találta nehéznek a lépéseket. A ruhát már nehezebb volt kiválasztania. „Egyszerű darab mellett döntöttem, felül csipkés, és nem túl nagy a szoknyája, hogy ne legyen túl sok, túl nagy” – árulta el Niki, akinek a haját és a sminkjét a nővére csinálta.

Csőszi Zsófiának már zsúfoltabb volt a napja: ő még fodrásznál és sminkesnél is volt. „Nagyon izgulok, félek a tánctól és a szalagtűzéstől is, pedig már tavaly is táncoltam, a barátom szalagavatóján. De ennyi ember elé kiállni…”

Zsófi már várta az esti bulit – az ő osztályuk Pesten tartotta -, Niki viszont otthon, családi körben tervezte a szalagavató folytatását. Mint mondta, lesz még alkalom bulizni és búcsúzni a többiektől.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email