Marianum

Kihagyja egy iskola az ifjúsági önkormányzati választást

Marianum

Kihagyja egy iskola az ifjúsági önkormányzati választást

Kevesebben indulnak a decemberi megmérettetésen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kimaradnak a Marianum Általános Iskola és Gimnázium középiskolás diákjai az ifjúsági önkormányzati választásból – tudta meg az Érd FM pénteken Tetlák Örstől. Mint Érd alpolgármestere elmondta, a Marianum még november közepén jelezte, hogy tanulóik nem tudnak részt venni az eseményen, és így a diáktestület jövő évi munkájában sem.

Az érdi közgyűlés ezért arról döntött, hogy a megszokott 12 fő helyett decemberben 9 diák veszt részt a választásban – a további, bent maradó három középiskola két-két képviselőjelöltje és egy-egy polgármester-jelöltje adja ki a létszámot.

Bár az Érdi Ifjúsági Önkormányzat (IFÖ) testületi létszáma ezzel csökken, az általuk felhasználható forrás változatlan marad: az érdi önkormányzat jövőre is 10 millió forintot biztosít a diákoknak rendezvények, minőségi programok szervezésére.

Tetlák Örs azt is jelezte, hogy a választást december első két hétfőjén rendezik meg. Így azok az érdi tanulók is tudnak szavazni, akik ez egyik időpontban gyakorlaton lennének vagy éppen betegség miatt hiányoznak.

A decemberi időpontot is az iskolák kérésére választották –tette hozzá az alpolgármester – hiszen így a középiskolák életébe frissen bekapcsolódó 9. évfolyamosok is megismerhetik a jelölteket, és három hónap után már jobban belelátnak az intézmény mindennapjaiba.

Fotó: Érd Most (képünk illusztráció)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email