adomany_elemiszerbank

Így segíthet az érdi rászorulókon – videó

adomany_elemiszerbank

Így segíthet az érdi rászorulókon – videó

Egész hétvégén várják az adomámyozókat a Tesco és az Aldi érdi áruházaiban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A korábbi évekhez hasonlóan a Szociális Gondozó Központ és az Élelmiszerbank adománygyűjtést szervezett, így a Tesco és az Aldi érdi áruházaiban felajánlott tartós élelmiszereket az érdi rászorulók kaphatják meg a karácsonyi időszakot megelőző napokban.

A gyűjtés egész hétvégén zajlik, így szombaton este 7 óráig, illetve vasárnap pedig 18 óráig lehet a gyűjtőpontokon leadni az adományokat. Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ vezetője az akció kapcsán megjegyezte, hogy jól ismerik az érdi rászoruló családokat, így tudják, hogy kinek mire van szüksége.

A szakember hozzátette, hogy az elmúlt időszakban bekövetkezett jelentős mértékű áremelkedés hatása érezhető, hiszen a korábbi évekhez viszonyítva eddig közel 200 kilogramm élelmiszerrel kevesebb gyűlt össze.

A gyűjtés során érezzük, hogy az alapvető élelmiszerekből is kevesebbet adnak, hiszen az ársapkás termékekből eleve kevesebbet lehet vásárolni, így a liszt, a cukor és a tej sem gyűlik olyan mennyiségben, mint azt szeretnénk

– tette hozzá az intézményvezető.

Bár a felajánlott mennyiség csökkenő tendeciát mutat, de az adományozásra fordított összeg úgy tűnik, hogy nem változott. Sajnos az infláció miatt bekövetkezett áremelkedés hatására kevesebb termék kerül a kosarakba.

A hétvégi felajánlásokon túl egyéb adományok is érkeznek a Szociális Gondozó Központhoz. Ezeket pedig a hétvégi gyűjtéssel együtt kezelik és állítják össze a jótékonysági csomagokat a Szociális Gondozó Központ látókörében élő családok számára.

Élelmiszereket amúgy nem csak az ünnepek előtt, hanem egész évben adományoz az intézmény. A Penny Market és a Tesco áruházláncokkal ugyanis van egy együttműködés, amelynek keretében a tartós élelmiszerek mellett zöldségeket és gyümölcsöket is kaphatnak az arra rászorulók. Ezeket a csomagokat minden héten kedden, szerdán és csütörtökön az intézmény Emma utca 8. szám alatti részlegében osztják. Azt, hogy erre a támogatásra ki jogosult, minden esetben a Családsegítő Központ dönti el.

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email