22_03_29_erdmost_nincskep

Bevetésre készen állnak az érdi hóekék

22_03_29_erdmost_nincskep

Bevetésre készen állnak az érdi hóekék

Ha a tél begorombul, 6 nagy hóeke és 6 kis teherautó tisztítja majd az utakat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elkészítette téli üzemeltetési tervét az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény (ÉKFI), amelyet ÉRD MJV önkormányzatának jóváhagyásával hajt végre. Az Országos Meteorológiai Szolgálattal kötött szerződés értelmében részletes előrejelzést kap a várható időjárásról, így a készenlétet ehhez igazítja.

Amikor sűrű hófelhők gyülekeznek, ügyeleti munkarend lép életbe, és ha megült az utakon a hó, a gépek elkezdik az utak, járdák síkosság-mentesítését – hangzott el az Érd FM 101.3 műsorában.

A technikai felszereltség nem változott a tavalyi évhez képest: 6 hóekével felszerelt nagy autó járja majd az utakat, és 6 kis teherautó hordozza a kézi erőt és a felszerelést. (Az ÉKFI egyébként jelenleg is keres közúti segédmunkást.) A kis teherautók feladata a járdák megtisztítása azokon a szakaszokon, ahol az önkormányzat a közút kezelője. A nyári hónapokban a gépek túlestek a szervizen, így felfrissülve várják a nagy feladatot.

hólapátolásA tisztítás fontossági sorrendje a következő: elsőbbséget élveznek a fő- és a közösségi közlekedést kiszolgáló útvonalak, utána következnek a gyűjtőutak, majd a szilárd burkolatú mellékutak. A járdákat a hatályos önkormányzati rendelet szerint az adott lakóingatlan használójának kell tisztán tartania, és gondoskodni a behavazott járdák csúszás-mentesítéséről. A hóügyeleti készenlét november 15. és március 15. között érvényes.

Somogyi Tamással, az ÉKFI vezetőjével készült interjút alább hallgathatja meg:

Fotó: ÉrdMost Archívum, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email